Hoe belangrijk zijn beddengoed en hoeslakens voor uw nachtrust?

Hoe belangrijk zijn beddengoed en hoeslakens voor uw nachtrust?

Goede kwaliteit beddengoed en enkele van de beste hoeslakens zijn het ultieme tegengif voor een slechte nachtrust. De gemiddelde persoon brengt ruim 200.000 uur van zijn of haar leven in bed door, en hoewel een luxe bedframe, een degelijke matras, een ondersteunend kussen en een weelderig dekbed allemaal zorgen voor een goede nachtrust, zijn ze niets zonder goede hoeslakens. Deze kunnen te warm of te kriebelig zijn. Maar hoe kunt u weten of beddengoed of hoeslakens een dergelijke test doorstaan? Is het de draadtelling? De stof? Het merk? Moet je een bom geld uitgeven aan luxe hoeslakens om het gevoel te evenaren dat je krijgt als je in een hotel bed kruipt - of kun je goede kwaliteit hoeslakens krijgen met een budget?

In onze zoektocht om u de beste nachtrust van uw leven te bezorgen, hebben we een definitieve gids samengesteld voor de beste hoeslakens die momenteel op de markt zijn, met een beetje hulp van een beddengoed expert. Van Egyptisch katoenen hoeslakens en zijden hoeslakens (koop er een zijden kussensloop bij) tot de verkoelende hoeslakens die je lichaamstemperatuur in de zomer kunnen regelen, de zachtste hoeslakens zijn slechts een klik verwijderd.

Wat is het beste hoeslaken materiaal voor bedden?

Bij het kiezen van het materiaal van uw hoeslakens moet u rekening houden met zowel het vezelgehalte als de constructie.

Katoenen hoeslakens zijn het populairst, omdat katoenvezel duurzaam is met een zacht gevoel tegen uw huid. hoeslakens van Egyptisch katoen zijn de populairste subcategorie binnen de groep katoenen hoeslakens.

Polyester hoeslakens zijn betaalbaarder dan katoen, en ze zijn beter bestand tegen krimpen en kreuken dan katoen. Ze hebben echter een matte afwerking en voelen niet zo hoogwaardig aan. Als u het beste van twee werelden wilt, kunt u boven hoeslakens van katoen-polyester-mix vinden.

Linnen hoeslakens zijn een populaire keuze in de zomer omdat ze ademend, licht en luchtig zijn. Linnen hoeslakens zijn ook geweldig als u van dat relaxte, boho-gevoel in uw slaapkamer houdt en ze zien er on-trend uit met rotan meubels en aanvullend linnen beddengoed.

Regeneratieve cellulose, die u tijdens het winkelen waarschijnlijk "viscose" of "lyocell" zult zien noemen. Deze vezels worden gemaakt van planten om eucalyptus of bamboe hoeslakens te maken. Ze zijn superzacht (soms zachter dan katoen) en milieuvriendelijker.