5 musthaves voor naar schoolgaande kinderen

5 musthaves voor naar schoolgaande kinderen

Wat heeft je kind nu precies nodig als het naar school gaat? Het blijft altijd lastig. Wij verzamelde 5 musthaves voor naar schoolgaande kinderen. Met deze spullen is je kind klaar om de schooldag met vertrouwen tegemoet te zien!

Een rugzak

Een rugzak is natuurlijk een must-have voor schoolgaande kinderen. Het is een zeer praktische manier om alles mee te nemen wat ze voor school nodig hebben, zoals boeken, schriften, een waterfles en snacks. Een rugzak maakt ook hun handen vrij, zodat ze gemakkelijker kunnen spelen en ontdekken.

Er zijn veel verschillende soorten en stijlen rugzakken beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die comfortabel is en goed past. Zorg ervoor dat je hem past voordat je hem koopt. Zoek ook een rugzak met verstelbare riemen, zodat hij perfect bij uw kind past.

Een lunchbox met waterfles

Een lunchbox is de perfecte manier om een voedzame en evenwichtige maaltijd in te pakken voor je kind.

Houd bij het uitzoeken rekening met de leeftijd en de ontwikkelingsfase van uw kind. Oudere kinderen zullen een grotere lunchbox nodig hebben waar meer voedsel in past, terwijl jongere kinderen misschien de voorkeur geven aan een kleinere, lichtere lunchbox. Kies daarnaast voor een lunchbox met vakjes om het eten gescheiden en georganiseerd te houden. Ook is het handig om voor een lunchbox te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Het is makkelijk als deze gewoon in de vaatwasser kan.

Ten tweede is het is belangrijk dat schoolgaande kinderen altijd een waterfles bij zich hebben. Met een waterfles blijven ze de hele dag gehydrateerd. Het is ook belangrijk een waterfles te kiezen die duurzaam en lekvrij is.

Schoolbenodigdheden

Er zijn een paar belangrijke schoolbenodigdheden die elke basisschoolleerling nodig heeft. Denk hierbij aan voldoende potloden en pennen. Leerlingen zullen het hele schooljaar door veel potloden en pennen gebruiken, dus het is belangrijk om thuis een reservevoorraad bij de hand te hebben. Geslepen potloden zijn ook een must - niemand wil te maken hebben met botte potloden! Daarnaast maken zij natuurlijk gebruik van schriften en papier. Dit hebben zij nodig om aantekeningen te maken, huiswerk te maken en nog veel meer.

GPS horloge

Een GPS horloge is een fijne gadget voor elk schoolgaand kind. Zo kunnen ouders of verzorgers altijd een oogje in het zeil houden. Bijvoorbeeld wanner zijn naar school fietsen of wanneer zij bij een vriendje of vriendinnetje gaan spelen. Mijn zoontje gebruikt het gps horloge kind van One2Track.

Comfortabele kleding

Als ouder wil je dat je kind zich comfortabel voelt op school. Dat betekent dat ze kleding nodig hebben waarin ze zich kunnen bewegen en waarin ze zich goed voelen. Zoek kleding van ademende stoffen zoals katoen of linnen. Vermijd synthetische materialen zoals polyester, die warmte vasthouden en uw kind ongemakkelijk maken. 

Vergeet ook de schoenen niet! Comfortabele schoenen zijn een must voor kinderen die op school de hele dag op hun benen staan. Zorg ervoor dat ze voldoende steun en demping hebben om voetpijn te voorkomen.