Wat zijn de fiscale voordelen van een laadpaal op kantoor?

Wat zijn de fiscale voordelen van een laadpaal op kantoor?

Ben je als bedrijf actief bezig met een schoner milieu? Denk dan ook eens serieus na over het plaatsen van zakelijke laadpalen. Je medewerkers zullen dit waarderen; het biedt ze gemak, bovendien worden duurzame ondernemers tegenwoordig ook erg gewaardeerd door andere bedrijven. Voor een bedrijf zijn zakelijke laadpalen ook nog eens financieel gezien, erg interessant. Denk hierbij aan veel lagere energiekosten, doordat je als bedrijf geen fossiele brandstof of dure elektriciteit langs de snelweg meer hoeft in te kopen. Ook bieden laadpalen op kantoor je als bedrijf veel fiscale voordelen op. Welke dit zijn? Hieronder hebben we ze voor je in kaart gebracht!

Betaal minder belasting

Als je als bedrijf laadpalen aanschaft, dan kun je de kosten die hiervoor worden gemaakt, aftrekken van je bedrijfsresultaat. Dit geldt overigens ook voor kosten die er worden gemaakt om palen bij medewerkers thuis te plaatsen. Door deze kosten in mindering te brengen op het bedrijfsresultaat, heeft dit een fiscaal voordeel; je betaalt als bedrijf namelijk minder belasting. Ideaal als je als bedrijf een goed bedrijfsresultaat verwacht, dan is dit het juiste moment om laadpalen te gaan plaatsen!

Regelingen voor fiscale voordelen

Een laadpaal op kantoor heeft als voordeel dat je als bedrijf kunt profiteren van bestaande regelingen vanuit de overheid. De VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu Investeringen) is zo’n regeling. Hierbij kun je tot wel 75% van de investering afschrijven, op het moment dat je dat als bedrijf het beste uitkomt. Heb je een goed boekjaar, dan kun je in dat jaar gebruik maken van deze regeling en betaal je dus veel minder belasting. Hierdoor betaalt eigenlijk de overheid mee aan de laadpaal op jouw bedrijf. Ook is er een andere regeling beschikbaar, de MIA, dit staat voor Milieu Investeringsaftrek. Hierbij kun je tot wel 36% van je investering aftrekken, je kunt hier online informatie over inwinnen wat hiervoor de specifieke voorwaarden zijn om hier gebruik van te maken. Regelgeving laadpalen op kantoor? Die is er zeker, zo ben je bijvoorbeeld verplicht bij het bouwen van een nieuw bedrijfsgebouw of bij het renoveren van een bedrijfsgebouw, om per tien parkeerplekken minstens één parkeerplek aan te leggen met een laadpaal. Laadpalen zullen we in de toekomst dus veel vaker gaan zien. Naast duurzame voordelen, zijn er voor bedrijven ook veel fiscale voordelen om laadpalen te plaatsen. Profiteert jouw bedrijf ook van deze fiscale voordelen?