Wat kost een nieuwe website laten maken?

Wat kost een nieuwe website laten maken?

Ben je van plan om een nieuwe website te laten maken? Dan is het wel belangrijk om te weten waar je aan toe bent als het gaat om de kosten voor je website. Hieronder kun je precies lezen wat een website kost en hoe je zelf invloed uit kunt oefenen op de prijs. Ideaal, als je bijvoorbeeld een begroting aan het maken bent en je voor dit onderdeel een goede schatting wilt maken. Benieuwd wat het maken van jouw website ongeveer kosten? Hieronder kun je het lezen!

Wat wil je?

Heb je een website nodig, waarop bezoekers met name kunnen vinden wat je precies doet? Dan spreken we van een informatieve website, waar bezoekers vooral informatie kunnen vinden. Dit soort websites hoeven niet duur te zijn. Tussen de 500 en 1000 Euro kun je voor dit doel, prima een website laten maken. Heb je een website voor ogen, die qua design, ontwerp en functionaliteit voldoet aan jouw specifieke wensen? Dan praat je meer over een maatwerkoplossing, waarbij er een website speciaal voor jouw bedrijf wordt gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website in de kleuren van jouw logo en met de indeling zoals jij dit precies voor ogen hebt. Zo’n website, kun je ook prima laten maken,  hiervoor moet je rekening houden met een bedrag tussen de 2500 en 5000 Euro.

Website met veel functionaliteit

Wil je specifieke functionaliteit opnemen in je website, zoals bijvoorbeeld een webshop die ook nog eens afgestemd wordt op jouw interne logistiek? Dan moet je denken aan een prijskaartje tussen de 10.000 en 100.000 Euro. Naast het bouwen van de website zelf, komen er bij iedere website ook nog maandelijkse kosten kijken bij. Denk hierbij aan kosten voor het onderhoud dat verricht moet worden en de beveiliging die je nodig hebt. Deze kosten beginnen vanaf ongeveer 10 Euro per maand, de maandelijkse kosten zijn natuurlijk ook weer afhankelijk van het type website dat je hebt.

Wat past bij jouw bedrijf?

Uiteindelijk bepaal je zelf de kosten voor je website. Wil je meteen gaan voor een geavanceerde website met veel functionaliteit? Of kies je voor een informatieve site, die je later uit wilt gaan breiden? Waar je ook voor kiest, een website laten maken door een professioneel bedrijf is echt aan te raden. Een professional weet hoe jouw website aansluiting kan vinden met je doelgroep en hoe je website zo ingericht kan worden dat je er ook mee kunt groeien. Als je voor het bouwen van je website meteen kiest voor een professional, zul je merken dat je met je site ook meteen nieuwe klanten trekt. Hiermee verdient deze investering zichzelf ook nog eens terug!