Wat is de beste manier om ongewenste haren te verwijderen?

Wat is de beste manier om ongewenste haren te verwijderen?

Als je een deel van je lichaam wilt ontharen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Welke van deze manieren het beste werkt, hangt af van het deel van je lichaam, persoonlijke voorkeur en voor hoe lang je het haar wil verwijderen. Welke methode past het beste bij jouw situatie? Hieronder bespreken we de verschillende manieren van ontharing en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Scheren en epileren

Een van de manieren om te ontharen, is door deze te epileren met een pincet. Je verwijdert dan alleen de haar zelf, maar niet het zakje waaruit deze groeit. Als je een kleine hoeveelheid haren wil verwijderen, is dit een geschikte methode. De haren zullen wel alweer redelijk snel teruggroeien, maar minder snel dan bij scheren of het gebruik van crèmes. Scheren werkt beter bij grote oppervlaktes van de huid, maar is slechts een tijdelijke oplossing. Toch is het de meest voorkomende manier van ontharing. Epileren is dus vooral geschikt voor kleine oppervlaktes en je moet het ook niet te vaak doen. Zo kun je littekens en irritatie veroorzaken. Ontharing crèmes kan soms ook gaan irriteren. Het moet lang in de huid trekken, heeft veel tijd nodig en kan vrij duur zijn.

Laserontharing

Ben je op zoek naar een manier van ontharen voor langere termijn? Dan is een van de beste manieren om gebruik te maken van laserontharing. Door deze methode zal de haargroei op de gewenste plek afnemen met wel tussen de 80% en 90%. Alleen de kleine haartjes die niet gepakt kunnen worden met de laser, zullen overblijven. Je zult na de behandeling geen irritatie hebben aan de huid. De laserontharing zelf is tegenwoordig een stuk minder pijnlijk, veiliger en veel effectiever. Veel mensen kiezen daarom om deze behandeling te laten doen. Als je twijfelt kunt je terecht voor een adviesgesprek, om te kijken wat precies de mogelijkheden voor jouw lichaam en situatie. De behandeling zul je 6 tot 8 keer moeten uitvoeren, dus het is geen oplossing voor korte termijn. Wil je een deel van je lichaam ontharen voor de zomervakantie? Dan zul je dus op tijd de keuze moeten maken en moeten beginnen met de behandeling.