Uitvaartverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!

Uitvaartverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!

Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je hopelijk maar één keer in je leven. Het is dus belangrijk om direct de juiste keuze te maken. Je moet dus goed weten welke uitvaartverzekering je afsluit en bij welke uitvaartverzekeraar. Om de juiste verzekering voor jou te vinden moet je met een aantal factoren rekening houden.

Uitvaartverzekering afsluiten

Voordat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten zul je duidelijk moeten hebben wat jouw wensen met betrekking tot je uitvaart zijn. Wil je een begrafenis of een crematie? Wil je een uitgebreide of een ingetogen uitvaart? Door deze vragen te beantwoorden kan je een voor jou goede uitvaartverzekering afsluiten. Hoe meer wensen je hebt en hoe duurder de uitvaart, hoe hoger de premie voor je uitvaartverzekering zal zijn.

Welk soort uitvaartverzekering

Als je weet voor welk bedrag je een verzekering wilt afsluiten dan kun je de keuze maken voor een bepaald type verzekering. Er zijn 3 soorten verzekeringen die allen enkele voordelen hebben.

Natura uitvaartverzekering

We beginnen met de natura uitvaartverzekering hiermee worden de producten en diensten voor jouw uitvaart verzorgd. Jouw nabestaanden hebben weinig te regelen voor jouw uitvaart en je kunt alles vooraf vastleggen.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een type verzekering waarbij er veel keuzevrijheid is met betrekking tot het regelen van jouw uitvaart is de kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij bouw je maandelijks een kapitaal op wat zal worden uitgekeerd na overlijden aan jouw nabestaanden. Met dit geld kunnen zij jouw uitvaart verzorgen, er is voor de nabestaanden wel meer te regelen bij deze verzekering.

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is zoals je al zult vermoeden een combinatie van de natura en de kapitaal verzekering. Bij deze verzekering worden de producten en diensten voor de begrafenis of crematie gedekt, maar er komt ook een vrij te besteden bedrag vrij. Als je een DELA uitvaartverzekering afsluit dan gaat het om de combinatie verzekering waarbij alles is geregeld en er een bedrag vrijkomt.

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor het type verzekering begint het vergelijken van de verzekeringen en verzekeraars. Je wilt naast een goede uitvaartverzekering natuurlijk ook het liefst een goedkope verzekering afsluiten. Door goed te vergelijken sluit je een uitvaartverzekering af die aan deze wensen voldoet.