Rooklucht verwijderen uit huis

Rooklucht verwijderen uit huis

Je bent jarig, geslaagd of vijf jaar getrouwd. Altijd leuk en zeker reden voor een feestje. Natuurlijk krijg je ook mensen op bezoek die roken. De avond verloopt leuk en gezellig. Iedereen heeft het naar zijn/haar zin. Alleen na afloop van het feestje hangt er een vervelende rooklucht in je huis. Hoe krijg je deze lucht je huis uit.

Oma weet raad

Vroeger was er nog geen deodorant of ander luchtje uit een spuitbus om nare luchtjes te maskeren. Mijn oma had altijd goede tips en ideeën om bijvoorbeeld vlekken uit kleding te verwijderen. Altijd kwam ze met goede raad. Helaas is ze al enige tijd overleden en kan ik het haar niet meer vragen. Wel heb ik ze in een boekje opgeschreven en voor jou de tips over vervelende rooklucht in je huis verwijderen. Deze tips had ze weer van haar moeder en tantes.

Schoonmaakazijn

Schoonmaak azijn is dé oplossing om een vervelende rooklucht uit je huis te verdrijven. Je ruikt er helemaal niets van, en het is nog goedkoop ook. Lees verder hoe het werkt.

Hoe werkt het

Vul een spons met schoonmaak azijn. Leg de spons op een schoteltje en plaats deze in de ruimte waar is gerookt. Wat je ook kan doen is een schaaltje vullen met schoonmaak azijn. Tijdens een feestje zet je deze (uit het zicht) in een kast of wandmeubel. Op deze manier heb je minder last van rokers en is de stank de volgende morgen verdwenen.

Andere manieren

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om een vervelende rooklucht uit je huis te verwijderen. Hang ’s nachts een natte doek ( dit mag een theedoek of handdoek zijn) over een stoel of deur. De volgende morgen is de vervelende rooklucht helemaal verdwenen. Wat je ook kan proberen is om ramen tegen elkaar open te zetten of een luchtverfrisser in het stopcontact te plaatsen. Of deze 2 manieren echt effectief zijn betwijfel ik, maar het valt te proberen.

Buiten roken

Wat je ook kunt doen is aan je bezoek vragen of zij buiten willen roken. Zo voorkom je dat er een vervelende rooklucht in je huis komt te hangen, én heb je kans dat het bezoek minder gaat roken, zeker als het buiten koud is of regent. Een ander bijkomend voordeel is dat roken schadelijk is voor de gezondheid. Op deze manier draag je een steentje bij aan een goede gezondheid van een ander.