Kunstgras voor balkon

Kunstgras voor balkon

Heb jij een balkon en wil je deze voorzien van gras? Dan is het verstandig om te kiezen voor kunstgras. Kunstgras is tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van echt gras. Daarnaast heeft kunstgras vele voordelen. Zo heeft het een stuk minder onderhoud en is het een stuk voordeliger. In dit artikel zullen we alle voor- en nadelen van kunstgras benoemen, zodat je zelf de keuze kunt maken.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Er zitten veel voordelen aan kunstgras. Kunstgras gaat een stuk langer mee dan normaal gras. Het is erg duurzaam, makkelijk aan te leggen en makkelijk te onderhouden. Kunstgras hoef je nooit bij te knippen, te snoeien of water te geven. Het hele jaar lang heb je een verzorgde groene grasmet, ook als de zon niet of weinig schijnt. Kunstgras kan namelijk goed tegen schaduw en teveel zon, ook hoef je kunstgras niet te bemesten of onkruid weg te halen. Ook heb je met hooikoorts of allergie├źn geen last van kunstgras. Hierdoor is kunstgras dus een stuk toepasselijker en erg gebruiksvriendelijk.

Makkelijker en steviger

Kunstgras gaat meestal veel langer mee dan normaal gras. Meestal gaat kunstgras minimaal 10 jaar mee, maar soms zelfs wel tot de 25 jaar. Kunstgras is erg milieuvriendelijk en duurzaam. Het is bestand tegen alle soorten weer en wind. Kunstgras zal niet snel beschadigen en hoeft niet snel vervangen te worden. In eerste instantie betaal je iets meer voor de gras zelf, maar dit geld heb je snel terugverdiend door te besparen op kosten voor onderhoud. Dit is ook een van de weinige nadelen van kunstgras, samen met het ontbreken van de geur van gemaaid gras. Weinig zon? Veel zon? Regen, wind of langdurig schaduw door meubels, stoelen of een zwembad op je balkon? Met kunstgras maakt het niet uit. Kunstgras is tegenwoordig zelfs bestand tegen UV licht en zal niet snel verkleuren. Kinderen kunnen er makkelijk op spelen en je kunt alles kwijt op deze grasmatten. Hierdoor is kunstgras ideaal voor iedere tuin en alle soorten balkons. Wil jij ook kunstgras kopen? Kunstgras verkrijgbaar in alle soorten, maten en tinten. Kies een mat die past bij jouw tuin of balkon en geniet van de vele voordelen van kunstgras.