Hoe vrolijk je een saaie kast op?

Hoe vrolijk je een saaie kast op?

Je hebt een kast bij bijvoorbeeld de Ikea gekocht, maar je vind deze achteraf toch niet erg mooi en misschien zelfs een beetje saai. Je zou ervoor kunnen kiezen om de kast terug te brengen naar de winkel en deze om te wisselen voor een andere. Maar mocht je zelf creatief zijn en toch nog wat van de kast willen maken, dan kan je er ook voor kiezen om deze zelf op te vrolijken. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om je kast mee op te vrolijken.

Schilderen

Ben je goed met een kwast en wat verf? Dan kan je erg leuke dingen doen met een kast. Je kunt ervoor kiezen om je kast een andere kleur te geven, of leuke patronen op de kast te schilderen. Dit maakt je kast uniek en persoonlijk. Afhankelijk van hoe goed je zelf bent in schilderen kan je een kast erg mooi opknappen. Gebruik je kast als canvas en maak de mooiste dingen.

Leren handgrepen

Naast schilderen kan je je kast ook opvrolijken door bijvoorbeeld de huidige handgrepen te vervangen door andere handgrepen. Je kunt uit verschillende handgrepen kiezen, maar momenteel zijn leren handgrepen erg in. Schroef de originele handgrepen van je kast af en vervang deze door mooie leren handgrepen. Dit maakt je witte, zwarte of grijze kast direct een stuk chiquer en unieker. Bekijk lerengoederen.nl voor alle opties op het gebied van leren handrepen.

Folie

Heb je wat meer budget om je kast leuk op te knappen? Dan kan je ervoor kiezen om je kast te beplakken met folie. Niet zomaar een folie, maar een folie met een leuk plaatje of ander design. Voor kinderen zou je ervoor kunnen kiezen om een folie te laten maken met een print van hun favoriete superheld. Voor jezelf zou je ervoor kunnen kiezen om een folie te laten printen van een hout-design. Zo lijkt je kast van hout wanneer je deze hebt beplakt met dit design folie.

Stickers

Het plakken van verschillende stickers kan ook een leuke optie zijn om je kast goed op te vrolijken. Je kunt je kast beplakken met stickers van bijvoorbeeld muziek bands waar je fan van bent. Of je kunt eventueel stickers van bomen of planten op je kast plakken. Je kan het zo gek maken als je zelf maar wilt.

Graphity

Ben je een beetje creatief en kan je goed omgaan met graphity? Dan kan je met graphity hele mooie designs op je kast maken. Zo krijgt je kast een gave “street-look”. Heb je zelf nog nooit iets met graphity gedaan, dan zou je dit kunnen laten uitvoeren door een graphity kunstenaar.