Hoe lang na het sporten heb je eiwitten nodig?

Hoe lang na het sporten heb je eiwitten nodig?

Als je een fanatieke sporter bent, dan is het belangrijk om na afloop van een training of wedstrijd eiwitten binnen te krijgen. Je kunt dit doen op een natuurlijk manier, door wat te eten of drinken, maar je kunt hiervoor ook eiwitshakes of andere supplementen gebruiken. Maar hoe lang na het sporten heb je deze eiwitten nou eigenlijk nodig? Hoe lang moet je wachten na het sporten. En wat zijn de beste bronnen voor eiwitten? In dit artikel lees je alles over eiwitten en hun rol in de herstelperiode na het sporten.

Belang van eiwitten voor ons lichaam

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstoffen en hebben verschillende functies in ons lichaam. Ze helpen bijvoorbeeld met het opbouwen en herstellen van spieren, maar eiwitten zijn ook nodig voor het transport van stoffen door het lichaam en eiwitten zijn een belangrijke energiebron. Eiwitten kunnen dus helpen bij het herstellen van spieren na een intensieve training of wedstrijd. Vooral daarom zie je dus vaak dat sporters extra eiwitten innemen. Dit doen ze vaak door shakes met eiwitpoeder, of door eiwitrijke voeding te eten of drinken. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt, maar ook in vlees, eieren en noten. Er zijn dus ook genoeg natuurlijke bronnen van eiwitten om uit te kiezen.

Wil je extra eiwitten innemen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor whey gold standard, of voor de beter gezuiverde whey eiwit isolaat. Weet je niet zeker welke eiwitten je het beste kunt nemen? Vraag dan om hulp aan iemand die je hiervoor persoonlijk advies kan geven.

Wanneer moet je eiwitten innemen?

Hoe lang na het sporten heb je eiwitten nodig? Dit is een belangrijke vraag, want als je eiwitten wilt gebruiken om spieren beter te laten herstellen, dan moet je ze op de juiste manier innemen. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat je eiwitten moet innemen na ongeveer een uur na een training of wedstrijd. Op deze manier help je het lichaam optimaal met het herstellen van de spieren. Neem je de eiwitten iets later, dan is dat geen enkel probleem. Probeer de eiwitten alleen als het kan binnen 2 uur te nemen. Zo kun je beter herstellen van het sporten.