Goedkope zorgverzekering voor studenten? Hier moet je op letten!

Goedkope zorgverzekering voor studenten? Hier moet je op letten!

Voor studenten is het natuurlijk verstandig om goed verzekerd te zijn voor onkosten. Dat geldt zeker voor het verzekeren van (toekomstige) ziektekosten. Na doktersbezoek wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan, en bovendien is een zorgverzekering vanaf 18 jaar verplicht. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om voor een goedkope zorgverzekering in 2023 te kunnen kiezen.

Collectieve zorgpolis niet interessant

Tot 2022 waren de collectieve zorgverzekeringen in trek. Dit zijn zorgpolissen, vaak gecombineerd met aanvullende polissen waarbij zogenaamde korting wordt gegeven. Maar omdat de praktijk anders is, je betaalt teveel premie omdat je zorg dikwijls niet nodig hebt, grijpt de overheid in. Er komt namelijk een stop op collectieve kortingen op de basisverzekering per 2023. Door je opnieuw te oriënteren kan je juist voordeel halen, omdat de écht goedkope zorgverzekeringen je aandacht zijn ontschoten.

Als student kies je beter voor een verzekering, waarbij je zelf je keuze kan maken. Instappen kan met diverse goedkope zorgverzekeringen waarbij je circa 90 euro per maand betaald. De goedkoopste ziektekostenverzekeringen zijn met het maximaal eigen risico.

Eigen risico verhogen?

Door het eigen risico vrijwillig te verhogen krijg je korting op de premie. Waar de 'standaard premie' op circa 110 euro per maand is vastgesteld, is dat met verhoogd eigen risico al gauw 20 euro per maand voordeliger. Dit komt omdat er bij het gebruik van zorg behandelingen of gebruik van medicijnen een eigen risico in rekening gebracht wordt. En omdat je jouw risico voor extra kosten verhoogd, worden de risico's voor de zorgverzekeraar verlaagd. En daarom krijg je een korting op de basisverzekering.

Aanvullende polissen voor studenten

Naast de basisverzekering zijn er ruim 40 aanvullende mogelijkheden. Veel zijn er voor de standaard student overbodig, maar zeker niet allemaal. Dit zijn de meest afgesloten aanvullende polissen voor studenten, blijkt uit de cijfers van Zorgvergelijker.

* Tandartsverzekering, voor alle behandelingen (maar geen orthodontie)

* Buitenlanddekking, voor spoedeisende zorg in het buitenland

* Psychische hulp, online opties zoals met apps

Deze aanvullende verzekeringen zijn er vanaf enkele euro's per maand.

De beste zorgverzekering vinden

Om de beste zorgverzekering, met de door jouw gewenste gecombineerd, te vinden maken we graag gebruik van een zorgvergelijker. Met een goede zorgvergelijker kan je vanaf 13 november tot en met het einde van 2023 de zorgverzekeringen vergelijken. Vergelijk zorg welke je echt nodig lijkt te hebben. Of check direct zorgvergelijker .online