Enkele manieren om meer uit uw smart tv te halen

Enkele manieren om meer uit uw smart tv te halen

Je hebt veel geld uitgegeven aan je nieuwe tv, maar je hebt er niets aan als je het volledige potentieel ervan niet benut. Hoewel het misschien lijkt alsof u niets anders kunt doen met uw smart-tv, hebben we enkele tips waarmee u er meer uit kunt halen.

Ruim je apps op.

Als je bent zoals de meeste mensen, heeft je smart-tv veel te veel apps. Sommige daarvan gebruik je de hele tijd, terwijl andere waarschijnlijk ergens in een hoekje op het startscherm stof staan te verzamelen.

Om meer uit de smartness (we weten dat het geen woord is) van uw tv te halen, verwijdert u alle apps die niet veel worden gebruikt of die zijn vervangen door betere versies. Als je een app hebt om Netflix-compatibele strips te lezen op je telefoon en tablet, heeft het geen zin om die ook op je tv te houden - verwijder hem gewoon! Verwijder ook apps die niet meer worden bijgewerkt omdat ze kwetsbaar kunnen zijn voor hackers of virussen.

Upgrade je streamingdiensten.

Tegenwoordig dient uw tv waarschijnlijk als meer dan alleen een portaal naar de buitenwereld. Waarschijnlijk gebruikt u hem om videodiensten als Netflix, Disney+ en Streamz te streamen. Maar als u niet profiteert van alles wat deze diensten te bieden hebben, dan mist u geweldige inhoud en functies.

Bijvoorbeeld: Netflix biedt duizenden uren aan bingeable shows (inclusief enkele exclusieve titels), terwijl Amazon Prime Video alles heeft van bekroonde films en documentaires tot populaire series zoals The Marvelous Mrs. Maisel of Bosch. Het is waar dat je een smart-tv kunt gebruiken als alternatief scherm voor je computer, maar we raden je aan om in plaats daarvan voor een van deze streamingopties te kiezen, omdat ze je toegang geven tot nog meer entertainmentopties dan wat er beschikbaar is via een browservenster - en met een betere beeldkwaliteit ook!

Gebruik de tv als een gigantische computermonitor.

Het eerste wat u moet doen is een muis en toetsenbord aansluiten op de tv. U kunt deze apparaten gebruiken om uw computer te bedienen, maar ook om op het web te surfen, e-mail te controleren en te chatten met vrienden op sociale mediasites.

Het tweede wat u wilt doen is uw tv in de "uitgebreide modus" zetten als dat nog niet het geval is. Zo kunt u uw smart-tv gebruiken als een gigantische computermonitor!

Als dat te ingewikkeld voor je klinkt of als je niet weet hoe je een uitgebreide bureaubladinstelling op Windows 10 moet instellen, dan is er nog een andere optie: Gebruik de tv als een gigantische tablet! Veel websites hebben tegenwoordig een mobiele responsieve versie, zodat ze er goed uitzien op laptops of smartphones, maar ze zien er misschien nog beter uit op grote schermen zoals die in veel moderne woonkamers te vinden zijn dankzij hun hoge pixeldichtheid (dpi).

Zet HDCP aan.

Als u een kabelabonnee bent of een smart-tv hebt die HDCP 2.2 ondersteunt, is niet alles verloren. Zorg ervoor dat u de technologie inschakelt in het instellingenmenu van uw systeem. U moet naar de HDMI-signaalinstellingen gaan en "HDCP" selecteren uit de lijst met opties op uw scherm om het in te schakelen.

Als deze stap niet beschikbaar is op uw apparaat, hoeft u zich geen zorgen te maken: niet elke inhoud vereist HDCP om correct te worden afgespeeld. Sommige streamingdiensten zoals Netflix vereisen geen kopieerbeveiliging bij het overbrengen van gegevens tussen apparaten, dus voel je vrij om HDCP voor die bronnen uit te schakelen als je extra hulp nodig hebt bij bufferingsproblemen of afspeelfouten bij het bekijken van videobestanden van hoge kwaliteit (zoals 4K).

Smart DNS instellen.

Het eerste wat u moet doen is nagaan of uw smart TV een internetverbinding heeft. Zo ja, dan is dit de gemakkelijkste optie. Zo niet, dan zul je moeten kijken naar het kopen van een draadloze adapter apart.

De tweede stap is uitzoeken met wat voor Smart DNS service provider je in zee wilt gaan. Er zijn er genoeg online beschikbaar en sommige bieden zelfs gratis tests aan, zodat u ze kunt proberen voordat u geld betaalt! Zorg ervoor dat de Smart DNS-dienstverlener servers in uw regio heeft, anders werkt het niet goed op uw toestel – meer info hierover kan je op OnzeTV.be vinden!

Als dat eenmaal gedaan is, hoeven we alleen nog maar onze router in te stellen (indien nodig) zodat elk apparaat dat ermee verbonden is, profiteert van deze nieuwe instellingen - inclusief computers en telefoons of tablets - ongeacht waar ze zich binnen bereik bevinden!!!

Gebruik Miracast

Miracast is een draadloze displaystandaard waarmee je content van je telefoon of tablet naar een ander scherm kunt streamen. Miracast werkt via de Wi-Fi Direct-standaard, wat betekent dat er geen internetverbinding of andere netwerkverbinding nodig is om te werken. Alles wat je nodig hebt is een compatibel apparaat en een smart TV.

Het proces om met Miracast aan de slag te gaan verschilt per fabrikant, maar in wezen gaat het erom de Wi-Fi-instellingen van je telefoon of tablet (of met behulp van NFC/QR-code) te verbinden met die op het tv-scherm zelf. Via Miracast kun je dan de gewenste inhoud rechtstreeks vanuit de camerarol van je telefoon naar je grotere schermen sturen.

Stream muziek van je telefoon naar de tv.

De smart-tv's van tegenwoordig zijn gebouwd om inhoud te streamen van bijvoorbeeld Netflix, Hulu en HBO Go, maar ze kunnen ook andere soorten streamingtransmissies ontvangen.

Sommige nieuwere tv's ondersteunen AirPlay (voor iOS-apparaten), Droidcast (voor Android-apparaten), DLNA (voor Windows-apparaten), Miracast (Android-apparaten) en WiDi (Windows 7- of 8-pc's).

Met deze technologieën kunt u muziek van uw telefoon of laptop via Bluetooth of Wi-Fi naar uw tv sturen.