Dit zijn de voordelen van een zwarte keukenkraan

Dit zijn de voordelen van een zwarte keukenkraan

Als je een keuken gaat kopen, wellicht omdat je die gaat verbouwen, koop je ook vaak een nieuwe kraan erbij. Als je al een keer een nieuwe keuken aangeschaft hebt, dan weet je dat ook kranen in verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Nu is daar nog eentje bijgekomen en dat is de zwarte keukenkraan. Deze lijkt alleen op te vallen in het assortiment kranen door de andere kleur. Echter, heeft deze kraan nog veel meer voordelen ten opzichte van een traditionele kraan. Hieronder vertellen we daar alles over.

Een zwarte kraan, geschikt voor iedere keuken

Als je een keukenkraan met zwarte kleur overweegt ga je misschien twijfelen of die wel past bij de keukenapparaten die je al bezit of ook nieuw wil kopen. Qua kleur is dat meestal wel het geval. Vooral als jij een volledig witte keuken, of een grijze wilt kopen, dan past de kraan er perfect bij. De beschikbare zwarte kranen zijn ook nog is net zo gemakkelijk te installeren als een traditionele kraan. Wat nog een voordeel is, is dat de kraan opvalt te midden van de rest van je keuken apparatuur. Door deze keukenkraan kan jij dus echt je gasten verbazen als die langskomen.

Een kraan die gemakkelijk schoon te krijgen is

De zwarte kleur van deze kraan zorgt ervoor dat vlekken meestal minder zichtbaar zijn. Waar kalkaanslag of watervlekken bij traditionele kranen gelijk opvallen, zorgt de zwarte kleur ervoor dat de kraan langer schoon oogt. Zie je de vlekken wel goed? Dan zal de kraan schoongemaakt moeten worden natuurlijk. Dit kan erg simpel met de gebruikelijke middelen die je al hebt staan in je keukenkastje. Denk aan soda of algemeen schoonmaakmiddel. Dan nog even een doekje eroverheen en je kraan blinkt weer alsof die net gekocht was. Ook de zwarte kleur blijft als nieuw wanneer je kiest voor traditionele schoonmaakmiddelen uit de keuken. Als laatste is een voordeel dat krassen minder vaak opvallen.

De installatie van de zwarte keukenkraan

Sta je achter je besluit voor een donkere keukenkraan dan kun je deze online of bij de fysieke woonboulevard aanschaffen. Wanneer je deze los koopt voor in je bestaande keuken is het nog wel even handig om te kijken wat voor gereedschap je nodig hebt, mocht je jouw nieuwe kraan zelf willen installeren. Denk aan een tang. Slangen en andere aansluitingen zijn meestal gewoon bij de kraan inbegrepen. Net als de installatie gids. Wanneer juist een hele nieuwe keuken is aangeschaft, inclusief sanitair kopen en dus de keukenkraan, komt meestal een professional alles in een keer inbouwen bij je thuis. Ook die kan goed overweg met deze alternatieve kraan, het installatieproces verloopt namelijk precies hetzelfde. Mocht je nog twijfelen over je keuze, of de installatie en of de kraan wel aangesloten kan worden, dan kan je dit gemakkelijk oplossen. De fysieke winkel heeft veel medewerkers met specialistische kennis over sanitair kopen en wat precies past bij wat. Zo ook over keukenkranen. Bij het online aanschaffen kunnen alle vragen die je mogelijk hebt via de mail of telefoon gesteld worden aan de klantenservice. Bij de meeste webshops is deze binnen de gebruikelijke openingstijden te bereiken.

Kies voor een roestvrijstalen keukenkraan

De meeste kranen met deze kleur zijn van roestvrij staal gemaakt. Toch is het altijd handig om dit te controleren. Hierdoor weet je dat de kraan lang meegaat. Keukenkranen worden continu gebruikt en de kranen gemaakt van gewoon staal roesten hierdoor na een tijd. De soort met koper, zink en roestvrij staal gaat echter net zo lang mee als een traditionele lichte kraan. Zelfs bij frequent gebruik.

Sanitair online kopen

Wanneer u sanitair online koopt, let dan op de betrouwbaarheid en keurmerken van de webwinkel. Ook recensies kunnen meespelen. Door te bestellen bij een kwalitatieve sanitair webwinkel voorkomt u teleurstelling.