Let hierop bij het kiezen van een echte kerstboom

Let hierop bij het kiezen van een echte kerstboom

De kerstboom is een traditioneel onderdeel van de feestdagen. Sommige mensen kunnen besluiten om hun eigen bomen te kappen. Anderen mensen kopen liever verse bomen of kunstmatige bomen. Als je besluit om een echte boom te kopen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je zult je wellicht realiseren dat er veel soorten kerstbomen op de markt zijn. Elke boomsoort heeft unieke eigenschappen. Wanneer je op zoek bent naar een kerstboom, kun je een boom kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een echte kerstboom Amsterdam.

Soorten kerstbomen in Amsterdam

De Kerstbomen in Amsterdam zijn er in vele soorten. Er zijn twee meest voorkomende bomen voor kerstversiering: dennen en sparren. Dennenbomen worden traditioneel gebruikt voor buiten omdat ze bestand zijn tegen koude weersomstandigheden. Ze kunnen echter ook binnenshuis worden gebruikt. Sparren zijn kwetsbaarder en mogen alleen buiten worden gebruikt als de temperaturen in december mild zijn. Je kunt ze ook eerst laten acclimatiseren in een schuur als je deze boom toch graag binnen wilt hebben. Op deze manier kunnen ze wennen aan de temperatuursverandering.

Kerstboom naalden

De kerstboom heeft naalden. Sparren hebben korte naalden en zijn vol en bossig. Dennen hebben langere naalden die slanker zijn dan die van sparren. Sparren hebben zachte naalden die aanvoelen als zijde. Zachte naalden zijn gemakkelijker te hanteren dan harde naalden omdat ze niet in je handen prikken als je ze voorzichtig vastpakt. Zachte naalden vallen echter gemakkelijker af dan harde naalden, dus ze zijn niet ideaal voor decoratie.

Amsterdamse kerstboom geur

De geur van een kerstboom is een andere overweging bij het kiezen van een boom. Elke boomsoort heeft een andere geur. Dennenbomen hebben een sterke geur die lijkt op die van een groenblijvende struik. Bovendien staat de spar bekend om zijn geur, maar het kan ook nogal rommelig zijn als het gaat om het afstoten van naalden tijdens de feestdagen. De dennenboom heeft minder aroma, maar verliest na verloop van tijd zijn naalden. Als je wilt dat je boom na de vakantie nog lekker ruikt, kies er dan een met een goede naald retentie.