De voordelen van incentive reizen binnen een team

De voordelen van incentive reizen binnen een team

Werk jij elke dag samen met een team van dezelfde mensen? Dan is het natuurlijk leuk om een keer met z’n allen op pad te gaan. Een goede manier om dit te regelen als bedrijf, is om een incentive reis te boeken. Wat is een incentive precies en wat is de impact hiervan op de groep? In dit artikel vind je informatie over incentive reizen.

Wat zijn incentives?

Incentive betekent dat je een bepaalde beloning verzint voor de prestaties van mensen binnen en bedrijf of als team. Je kunt hier een bepaald doel aan stellen of een mijlpaal. Zodra deze behaald is krijgen de werknemers of de mensen in het team dan iets terug voor hun harde werken. Dit kan van alles zijn, van producten en cadeaubonnen tot leuke uitjes of zelfs een vakantie. Een mooie reis maken is natuurlijk de beste beloning. Een voordeel van incentives is dat werknemers gemotiveerder zullen zijn om hard en goed werk te verrichten. Ook is er vaak een betere sfeer binnen het team, zeker als de beloning dichterbij komt.

Incentive reizen organiseren

Met een team op incentive reis gaan heeft op zichzelf ook voordelen. Incentive reizen zijn namelijk meestal niet luie zonreizen. Vaak maar je een bijzondere reis, waarbij je nieuwe dingen probeert of kennismaakt met een nieuwe cultuur. Zo kun je bijvoorbeeld gaan varen, een verre reis maken naar indrukwekkende gebieden en de wonderen van de wereld bekijken. Je kunt ook kiezen voor een avontuurlijke incentive reis, door te gaan roadtrippen door een minder bekend land. Tijdens de reis ga je vaak sportieve, avontuurlijke teambuilding activiteiten doen.

Incentive reizen zorgen ervoor dat er meer begrip en vertrouwen ontstaat binnen het team. Dit brengen de werknemers of jouw team daarna dan weer terug mee naar Nederland. Je leert elkaar beter kennen en leert elkaar beter vertrouwen. Je zult bijzondere herinneringen meenemen met je collega’s, waarover jullie nog jaren kunnen bijpraten. Hierdoor zal de sfeer op de werkvloer beter worden en de samenwerking een stuk gemakkelijker gaan. Er zijn bedrijven die de incentive reizen helemaal voor je kunnen plannen, waardoor je als werkgever of lid uit het team, niet veel tijd kwijt bent aan het regelen van de reis.