Auto leasen of kopen? Dit zijn de voordelen van het leasen van een auto

Auto leasen of kopen? Dit zijn de voordelen van het leasen van een auto

Leasen is een populaire manier om een auto te gebruiken zonder dat je er direct eigenaar van bent. In plaats van een auto te kopen, betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over het leasen van voertuigen, zodat je zelf een goede keuze kunt maken tussen leasen en kopen.

Voordelen van een auto leasen

Ten eerste hoef je bij het leasen van een auto geen grote aanschaf te doen. Je betaalt alleen de maandelijkse huur, wat vaak gunstiger is dan het afsluiten van een lening voor de aanschaf van een auto. Je hoef ook niet meteen een groot bedrag neer te tellen voor je nieuwe voertuig, waardoor een duurdere, betere auto makkelijker te betalen is. Bovendien hoef je bij het leasen geen geld te steken in onderhoudskosten en reparaties, omdat deze meestal inbegrepen zijn in de maandelijkse huur. Je hebt hierdoor dus meer zekerheid en minder kans op onverwachte kosten die je moet betalen.

Ten tweede kun je bij het leasen vaak profiteren van gunstige fiscale voordelen. De maandelijkse huur kan bijvoorbeeld worden afgetrokken van je belastbaar inkomen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Dit is vooral interessant voor zakelijke rijders die veel onderweg zijn voor hun werk.

Voordelen van financial lease

Financial lease is een vorm van lease waarbij de leaser, de partij die het geleasde object aanbiedt, de eigenaar blijft van het geleasde object. De lessee, de partij die het object leaset, betaalt periodieke betalingen aan de leaser gedurende de looptijd van het leasecontract. Deze betalingen bestaan uit een deel rente en een deel aflossing van het aankoopbedrag van het object. Aan het einde van de looptijd heeft de lessee de mogelijkheid om het object tegen een vastgesteld bedrag te kopen of het leasecontract te verlengen. Financial lease wordt vaak gebruikt voor het leasen van duurzame en dure zakelijke activa zoals machines en voertuigen.

Aan een auto leasen zitten dus veel voordelen. Lijkt een auto leasen jou een goed idee? Kijk dan naar de aanbiedingen en kies een goed model uit dat past bij jouw wensen.