Welke Griekse eilanden zijn het warmst?

Welke Griekse eilanden zijn het warmst?

Als je een zonvakantie wilt boeken in de beginmaanden van het jaar, of in het najaar, dan moet je vooral kijken naar de zuidelijke landen van Europa. Griekenland is daarom een populaire bestemming voor en na de zomermaanden. In Griekenland zijn de temperaturen buiten de zomer meestal wat koeler, maar je kunt hier alsnog prima genieten van de zon.

Wil je een zonvakantie boeken op één van de bekende Griekse eilanden? Dan moet je goed nadenken over welke je kiest. De temperaturen op de Griekse eilanden kunnen namelijk erg verschillen.

De warmste Griekse eilanden

Welke eilanden van Griekenland zijn het warmst? Je moet dan vooral kijken naar de eilanden die zuidelijk liggen. Een aantal hiervan zijn Kreta, Rhodos en Kos. Ook het onbekendere eiland Karpathos is erg warm. In het voorjaar kan het hier wel rond de 25 graden zijn, wat natuurlijk ideaal is voor een vakantie aan het strand. Op de eilanden Mikonos en Santorini kan het ook erg warm worden, vooral in de zomers. Soms is het hier wel 40 graden Celcius. Dit is voor veel mensen echter té warm. Daarom kan een vakantie in het voor- en najaar een betere keuze zijn.

Cyprus

Het eiland Cyprus is uniek als je kijkt naar de andere Griekse eilanden. Cyprus ligt namelijk niet in de Egeïsche Zee, maar in de Middellandse Zee. Cyprus is dan ook een stuk droger dan veel andere Griekse eilanden. Samen met Kreta is Cyprus het meest zuidelijke eiland van Griekenland. Dit betekent dat het er vaak wat warmer is. Dit is natuurlijk ideaal als je van warm weer houdt. Cyprus is dan ook een populaire bestemming onder mensen die graag in de zon liggen.

De minst warme eilanden

Er zijn ook een aantal Griekse eilanden waar het in het voorjaar en najaar wat minder warm is. Dit komt vooral door de ligging van de eilanden. Een aantal griekse eilanden die hierbij horen zijn Corfu, Zakynthos en Lefkada. Wil je hier een vakantie boeken? Dan kun je het beste een vakantie boeken in de zomermaanden, of vlak hiervoor of hierna. Een vakantie in de herfstvakantie kan nog steeds leuk zijn, maar je zult dan niet alleen maar moeten reizen voor zon, zee en de mooie stranden.