Wat kun je doen in Catalonië?

Wat kun je doen in Catalonië?

In het noordoosten van Spanje ligt de prachtige regio Catalunya, oftewel Catalonië. Een streek die vooral bekend is vanwege de hoofdstad Barcelona en de strijd naar onafhankelijkheid. Naast Barcelona met Casa Batllo heeft de regio tal van mooie bezienswaardigheden, zoals de middeleeuws ogende stad Girona en Tarragona, de stad met een Romeins amfitheater. De regio trekt verder vele toeristen naar de stranden van de Costa Brava.

Wat is er te doen in Barcelona?

Barcelona stad is als hoofdstad de meest bezochte plek van de Spaanse regio. De Catalaanse stad staat bekend om de bijzondere bouwwerken van Antoni Gaudi. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de onvoltooide kerk van de Sagrada Familia en bewonder het kleurenspektakel in de kerk, of beklim één van de torens voor een mooi uitzicht over Barcelona. Andere bouwwerken van Gaudi zijn bijvoorbeeld Casa Mila (La Pedrera), het complex van Casa Batllo en het Park Güell dat bekend is vanwege de mozaïeken bankjes en het beeld van de draak. Liefhebbers van architectuur kunnen zich vergapen aan het Catalaans modernisme in het oude ziekenhuis van Hospital de Sant Pau of een concert bijwonen in het Palau de la Musica Catalana, het concertgebouw van Barcelona. Combineer dit met de gezelligheid van de Gotische wijk, waar u sfeervolle pleinen en leuke winkeltjes aantreft, of breng een bezoek aan de voetbaltempel van FC Barcelona, Camp Nou. Maar ook de mooie stadsstranden en het bruisende nachtleven maken van Barcelona een stad die alles te bieden heeft voor een stedentrip.

Wat zijn andere highlights in Catalonië?

Mijn persoonlijk favoriete stad in Catalonië is Tarragona waar u het archeologische ensemble van het vroegere Romeinse Tarraco aantreft, wat u het beste kunt zien in de restanten van het Romeinse amfitheater. Vlakbij Tarragona treft u ook één van de grootste pretparken van Spanje én Europa, namelijk Port Aventura, of cultuurliefhebbers brengen een bezoek aan het klooster van Santa Maria de Poblet. Het mooiste klooster van Catalonië ligt echter op de berg Montserrat in het gelijknamige plaatsje Monistrol de Montserrat. Met een kabelbaan kunt u een bezoek brengen aan het heiligdom en Benedictijnse klooster van Montserrat. 

Nog meer attracties bezoeken in Catalunya? Bezoek dan ook eens de talrijke middeleeuwse dorpen zoals Rupit, Vic, Pals en Besalu. Of bezoek het leuke plaatsje Figueres waar u het Dalí theater museum aantreft, een museum en voormalig woonhuis van de kunstenaar Salvador Dalí. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Cadaqués, het meest pittoreske dorpje van de regio waar u het Salvador Dalí Portlligat huis-museum kunt bewonderen. Kortom, Catalonië heeft alles te bieden voor een gevarieerde vakantie in Spanje.