Waarom kiezen voor een duurzame PVC-vloer?

Waarom kiezen voor een duurzame PVC-vloer?

Plannen om een PVC-vloer aan te schaffen? Dat is een zeer verstandige keuze! Kiezen voor dit type vloer, is namelijk een duurzame investering waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Een PVC-vloer biedt veel voordelen, ben je benieuwd welke? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet!

Slijtvast en sterk

De toplaag van een PVC-vloer is extra sterk, waardoor deze vloer prima een stootje kan hebben. Voor de toplaag kun je overigens uit verschillende diktes kiezen, dus als je echt wilt gaan voor oersterke vloer, kies dan voor de dikste bovenlaag. Heb je kinderen die graag op de vloer spelen met speelgoedauto’s? Met een PVC-vloer hoef je niet bang te zijn voor krassen of deukjes, daar kan deze vloer prima tegen. Voordeel van zo’n slijtvaste vloer, is natuurlijk ook dat deze extra lang meegaat. Dit maakt een PVC-vloer ook nog eens erg duurzaam; je hebt er namelijk jarenlang plezier van. Dit betekent dat een PVC-vloer ook nog eens erg duurzaam is, doordat je er lang mee kunt doen. Als iedereen voor zo’n vloer zou kiezen, zou dit aanzienlijk schelen voor de CO2-uitstoot, er hoeft dan immers veel minder geproduceerd en vervoerd te worden. Goed voor de toekomst van onze aarde!

Veel keuzemogelijkheden

Wil je een PVC-vloer met een hout-look? Dat is prima mogelijk! Hierdoor is jouw vloer straks niet van een houten vloer te onderscheiden en heeft het dezelfde warme uitstraling. Kies je voor een PVC-vloer van Kwantum, dan kun je zeker rekenen op een kwaliteitsvloer waar je nog jaren plezier van zult hebben. Wist je dat een PVC-vloer ook nog eens geluiddempend is? Ook dat is ideaal als je jonge kinderen hebt die vaak luidruchtig spelen op de vloer, dan heb je daar straks een stuk minder last van. Bovendien is een PVC-vloer waterbestendig, dus als er een keer een emmer water overheen valt, is dit geen enkel probleem. Ben je van plan om de vloer zelf te gaan leggen? Een PVC-vloer is niet moeilijk om zelf aan te leggen, dus dat gaat vast lukken. Hier bespaar je bovendien ook nog eens flink wat kosten mee! Kies jij ook voor de voordelen van een PVC-vloer?