Veilig zelfstandig wonen? Het is mogelijk!

Veilig zelfstandig wonen? Het is mogelijk!

Heb jij een vader of moeder die last heeft van dementie? Maar is het wel de wens van je vader of moeder om nog zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen? Met de juiste begeleiding en hulpmiddelen is dit mogelijk om dit op een veilige manier voor elkaar te krijgen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Dat kun je hieronder lezen!

Dementie

In 2040 zullen in Nederland naar verwachting meer dan een half miljoen mensen, last hebben van dementie. Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziekten die gerelateerd zijn aan de hersenen. Bij deze ziekten, functioneren de hersenen niet meer goed, wat voor onder andere concentratieproblemen kan zorgen. Ook kan het zijn dat mensen met dementie dingen niet meer goed kunnen herinneren of ander gedrag dan normaal gaan vertonen. Alzheimer is bijvoorbeeld een ziekte die valt onder de verzamelnaam dementie. 

Veranderingen

Iemand die last heeft van dementie, kan bijvoorbeeld heel vergeetachtig worden. Hierbij moet je denken aan het niet meer weten waar hij/zij een telefoon heeft neergelegd. Afspraken worden vergeten en ook het huishouden kan worden verwaarloosd. Ook gedragsverandering kan optreden, denk hierbij aan plotselinge boosheid of iemand die zich juist heel er gaat terugtrekken.

Hulpmiddelen

Naast actieve zorg voor iemand met dementie (schoonmaken, boodschappen halen) is het ook belangrijk om de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Alarmhorloge voor ouderen. Dit alarmhorloge heeft als voordeel dat je het ook buitenshuis kunt gebruiken. Werkt iemand veel in de tuin of gaat deze persoon nog zelfstandig naar het winkelcentrum? Als er iets aan de hand is, hoeft er alleen maar op de knop gedrukt te worden en hulp is onderweg. Het is ook mogelijk om via dit horloge de locatie van deze persoon te zien op een speciale app. Een ideaal hulpmiddel dus. Alarm horloge ouderen bestellen? Dat kun je online doen, lekker comfortabel vanaf de bank bestellen en je hebt hem ook nog eens snel in huis. Ook kun je kiezen voor een alarmknop voor ouderen, deze kun je bij iemand in huis plaatsen. Dit werkt heel eenvoudig; is er iets aan de hand, dan hoeft iemand alleen maar op deze knop te drukken en ook bij dit hulpmiddel is er meteen hulp onderweg. Alarmknop ouderen bestellen? Dat heb je online in een paar minuten geregeld. Een simpele oplossing die voor veel rust zorgt!