7 webdesign trends voor 2022

7 webdesign trends voor 2022

Webdesign is cruciaal voor een succesvolle website. Een bezoeker komt op je website, kijkt een paar seconden rond en beslist; blijven of vertrekken. Kies voor professionele ondersteuning als het gaat om webdesign, hiermee weet je zeker dat jouw website commercieel optimaal presteert. Kies bijvoorbeeld voor Webdesign Groningen, een bedrijf dat meedenkt en gaat voor het beste resultaat. Voor 2022 zijn er een aantal trends op het gebied van webdesign, die we zeker terug zullen gaan zien online. Wij hebben de belangrijkste 7 trends voor je op een rijtje gezet!

Eenvoudig en vertrouwd design

Gezien de onrustige ontwikkelingen in de wereld, komt er steeds meer behoefte aan rust en eenvoud. Dit gaan we in 2022 zeker terugzien op het gebied van webdesign. Geen schreeuwerige sites meer dus, maar juist meer overzicht en duidelijkheid. Ook is er meer behoefte aan meer vertrouwde, huiselijke websitestijlen. Omdat we tegenwoordig meer thuiswerken, vinden we het ook fijn als het uiterlijk van websites ook meer aansluiten op de thuissituatie.

Content nog belangrijker

Het gaat in 2022 nog meer om de inhoud. De sites met snelle slides en schreeuwerige koppen kunnen echt niet meer. De bezoeker van vandaag is kritisch en zoomt in op de inhoud. En die inhoud, die wordt gevormd door content. Zorg er dus voor dat wat je plaatst aan teksten, actueel is en klopt.

Dark mode

Ben je al bekend met de dark mode? Dit houdt in een zwarte achtergrond met op de voorgrond witte letters. Andersom kan natuurlijk ook. Het doel hiervan is dat het contrast ervoor moet zorgen dat de teksten prettiger leesbaar zijn. Een trend die we in 2022 steeds meer zullen zien.

Positief en toegankelijk

Mensen hebben massaal behoefte aan meer positieve geluiden. Ze vinden het dan ook maar wat fijn als ze op een positieve manier worden benaderd via websites. Een positieve toon is dan ook iets wat we veel terug zullen zien op websites. Ook zal er in 2022 meer aandacht worden besteed aan toegankelijkheid op websites. Denk hierbij aan speciale functies voor mensen die blind zijn bijvoorbeeld, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van gesproken teksten.

Originele foto’s

Het is soms verleidelijk; even een gratis stock foto van internet plukken en plaatsen op je website. Toch zitten bezoekers vaak niet te wachten op dit soort gratis foto’s. Bezoekers houden ervan om originele foto’s te zien op een website, het liefste speciaal gemaakt voor de website. Wat je ook kunt overwegen, is om helemaal geen foto’s te gebruiken. Gebruik gewoon een mooie achtergrond en richt je vooral op de content!