Hoe gebruik je drukwerk als beginnend ondernemer?

Hoe gebruik je drukwerk als beginnend ondernemer?

Ben jij net een eigen bedrijf begonnen of werk je als ZZP’er? Dan is het goed om jezelf zichtbaar te maken en te zorgen voor meer naamsbekendheid. Dit doe je natuurlijk op internet, maar je kunt hiervoor ook gebruikmaken van drukwerk. Met drukwerk kun je jouw bedrijf, product of dienst promoten met hierbij eventuele uitleg, tips en overige informatie. Hoe kun je dit het beste aanpakken en welke vorm van drukwerk is het meest geschikt voor jou? Dit en meer lees je hieronder.

Belang van een eigen huisstijl

Om te zorgen voor meer aandacht en bekendheid voor jouw onderneming, is het handig om een goed logo te hebben. Mensen zullen jouw bedrijf, product of dienst hiermee verbinden en hieraan herkennen. Naast een logo is het goed om een bepaalde huisstijl te hebben. Hiervoor kun je gebruikmaken van kleuren, vormen, taalgebruik of bijvoorbeeld een bepaald lettertype. Met deze huisstijl en het logo, kun je de ideeën achter jouw onderneming ondersteunen en verspreiden.

Wat laat je bedrukken?

Als je een duidelijk logo en een mooie huisstijl hebt, kun je gaan beginnen met het uitzoeken van drukwerk. Er zijn verschillende soorten en vormen van drukwerk die je wellicht kunt gebruiken. Iets wat bijna iedere ondernemer kan gebruiken, zijn visitekaartjes. Deze kun je geven aan mensen die interesse hebben in jouw product of diensten, of als mensen een samenwerking willen aangaan. Op het visitekaartje staat de naam en het logo van je bedrijf, met de nodige contactinformatie.

Is het product of de dienst die je levert ingewikkeld? Snappen veel mensen niet precies wat je doet? Dan kun je ook folders, brochures of flyers drukken. Hierin kun je naast contactinformatie, ook nog handige informatie en tips zetten. Verder kun je ook nog stickers of posters drukken, of hele magazines. Stickers en posters kunnen helpen bij naamsbekendheid. Verstuur je veel pakketten of brieven? Dan kun je overal even je naam en logo op plakken met een sticker. Posters kun je ophangen in je kantoor, maar ook op andere plekken in de buurt. Hierdoor komt er hopelijk meer aandacht voor jouw bedrijf.

Welke vormen van drukwerk handig zijn voor jouw onderneming, hangt natuurlijk af van de doelen die je hebt. Ook de geleverde dienst of het product dat je verkoopt, zijn hierop van invloed. Verkoop je een product dat iedereen kent? Dan moet je vooral drukken met als doel meer naamsbekendheid. Lever je een dienst waar mensen nog nooit van hebben gehoord? Dan moet je de klanten hiernaast ook zo goed mogelijk informeren.