Eenvoudig een WordPress website maken?

Eenvoudig een WordPress website maken?

Wil jij eenvoudig zelf jouw eigen website of webshop maken? Dan zal jij in eerste instantie misschien denken dat dat niet mogelijk is, maar niks is minder waar. De laatste jaren gaan de ontwikkelingen namelijk razendsnel en hierdoor is het inmiddels mogelijk om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop te maken. In deze blog zal ik jou uitleggen hoe jij zelf eenvoudig jouw eigen website kunt maken.

Software om jouw eigen website te maken

Zoals je misschien wel weet kon je een aantal jaar terug alleen nog maar websites maken wanneer je verstand had van programmeren. Talen die je bijvoorbeeld goed moest beheren waren HTML, CSS, JavaScript en PHP. Voor de geavanceerdere en op maat gemaakte projecten zul je deze kennis nog steeds nodig hebben, maar er is ook meer dan genoeg mogelijk met andere tools.

WordPress is de populairste software waar jij jouw eigen website mee kunt bouwen. Op dit moment is namelijk meer dan 50% van alle websites gebouwd met WordPress en dat zegt meer dan genoeg. WordPress is super gebruiksvriendelijk en maakt niet alleen het bouwen, maar ook het onderhouden van jouw website is een stuk makkelijker.

Naast WordPress kun je ook kiezen voor een ander programma als Wix, JouwWeb of Jimdo. In eerste instantie lijken deze programma’s erg interessant, maar zodra je eenmaal bezig bent ga je tegen problemen aanlopen. Ik zal daarom altijd aanraden om voor WordPress te kiezen.

Kies een WordPress thema

Wanneer jij een website wilt gaan bouwen met WordPress is het erg belangrijk om een goed WordPress thema te kiezen. Deze thema’s zijn namelijk snel, zoekmachine vriendelijk en gebruiksvriendelijk. Hierdoor kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website bouwen en ook nog eens goed gevonden gaan worden in Google.

Een WordPress thema dat ik zeker kan aanraden is het Astra WordPress Theme. Dit thema is speciaal gebouwd om het maximale uit jouw website te halen. Bij het thema krijg je ook nog eens toegang tot een hoop templates die jij met één druk op de knop kunt importeren! Kies jij voor een van deze templates? Dan hoef jij vervolgens alleen nog jouw eigen teksten toe te voegen en je bent klaar om te live te gaan. Met het Astra theme is het mogelijk om al binnen één uur jouw website live te hebben staan!

Maak gebruik van Elementor 

Wil jij het bouwen van jouw eigen website nog makkelijker maken? Dan kun je naast het Astra Theme ook gebruik maken van de Elementor Pro WordPress page builder. Deze page builder maakt het namelijk gebruik van een frontend editing systeem. Dit zorgt ervoor dat jij een website kunt opbouwen door middel van het slepen en neerzetten van functionaliteiten en elementen. 

Een groot voordeel van Elementor is dat het de populairste page builder van dit moment is. Op dit moment heeft Elementor namelijk meer dan 5.000.000 gebruikers en dat zegt al erg veel over de kwaliteit van deze page builder. Dit betekent ook dat er een goede klantenservice is en dat er erg veel informatie valt te vinden op het internet. Mocht je dus ergens niet uitkomen kun je hier op internet sowieso het antwoord vinden.

Conclusie

Als jij zelf een eigen website wilt gaan bouwen kan dit met een heel aantal systemen en heb je lang niet altijd technische kennis nodig.

Zelf zal ik je aanraden om gebruik te maken van WordPress, omdat WordPress zelf gratis is, erg makkelijk in gebruik is en ook nog eens over alle functionaliteiten beschikt die jij zou kunnen bedenken. Wel is het belangrijk om gebruik te maken van een goed WordPress thema en eventueel een page builder om echt het maximale uit jouw website of webshop te halen.