5 leuke feitjes over Facebook

5 leuke feitjes over Facebook

Facebook is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met 2,85 miljard maandelijkse gebruikers is het 's werelds grootste sociale netwerkplatform. Maar hoe goed ken je Facebook eigenlijk? Hier zijn 5 leuke feitjes die je misschien nog niet wist over dit populaire platform.

Mark Zuckerberg's kantoor is toegankelijk voor iedereen

Mark Zuckerberg, mede-oprichter en CEO van Facebook, staat bekend om zijn open en toegankelijke benadering van het bedrijf. Een van de manieren waarop hij dit toont, is door zijn kantoor open te stellen voor alle medewerkers. Dit betekent dat iedereen bij Facebook op elk moment naar binnen kan lopen en een praatje kan maken met Zuckerberg, ongeacht de hiërarchie binnen het bedrijf. Dit draagt bij aan de cultuur van openheid en samenwerking die Facebook probeert te bevorderen.

Facebook werd oorspronkelijk opgericht voor universiteitsstudenten

Toen Facebook in 2004 werd gelanceerd, was het oorspronkelijk bedoeld als een sociaal netwerk voor universiteitsstudenten. Het begon als een platform dat alleen toegankelijk was voor studenten van Harvard University, maar al snel werd het uitgebreid naar andere universiteiten in de Verenigde Staten en later naar scholen over de hele wereld. Pas in 2006 werd Facebook opengesteld voor het grote publiek, waardoor iedereen ouder dan 13 jaar een account kon aanmaken.

Facebook's "Like" knop was bijna "Awesome"

De beroemde "Like" knop van Facebook, waarmee gebruikers hun waardering kunnen tonen voor berichten, foto's en video's, had bijna een andere naam gekregen. Voordat de knop werd gelanceerd, was "Awesome" een van de overwogen namen. Gelukkig besloot het team van Facebook uiteindelijk om het eenvoudig te houden en voor "Like" te gaan. Deze keuze heeft ertoe bijgedragen dat de "Like" knop een iconisch onderdeel van de Facebook-ervaring is geworden.

Facebook heeft meer nepaccounts dan echte gebruikers

Helaas is Facebook niet immuun voor nepaccounts. Volgens schattingen had Facebook in 2021 ongeveer 5,5 miljard actieve nepaccounts, vergeleken met 2,85 miljard echte gebruikers. Het is een voortdurende strijd voor het platform om deze nepaccounts te identificeren en te verwijderen, maar Facebook investeert aanzienlijke middelen in het verbeteren van zijn algoritmen en het voorkomen van misbruik.

Facebook heeft de hoogste waarde van alle social media merken

Facebook is niet alleen het populairste sociale netwerk, maar het heeft ook de hoogste waarde van alle social media merken. Volgens de Brand Finance Global 500 ranking van 2021 is Facebook meer dan $95 miljard waard. Het merk Facebook heeft een grote invloed en staat bekend als een van de meest waardevolle merken ter wereld.

Of je nu een fervent gebruiker van Facebook bent of het platform alleen van een afstand volgt, deze feitjes geven je een interessant inzicht in de wereld van Facebook. Van de openheid van Mark Zuckerberg tot de strijd tegen nepaccounts, er is altijd meer te ontdekken over dit sociale netwerkplatform. Wil je meer weten over Facebook? Bezoek dan de officiële website op Facebook.com.