3 tips voor het behandelen van schimmelinfecties

3 tips voor het behandelen van schimmelinfecties

Schimmelinfecties ben je liever arm dan rijk! Toch is het zo dat veel mensen er me te maken krijgen. Een gezond lichaam draagt van nature schimmels bij zich. In normale proporties kunnen die geen kwaad en ze zijn onderdeel van je reguliere huishouding. Ze zorgen er zelfs voor dat je immuunsysteem goed werkt. Raakt de huishouding uit balans? Dus neemt het aantal schimmels behoorlijk toe? Dan kan dit leiden tot een schimmelinfectie. Een dergelijke infectie kan voor veel problemen en ongemak zorgen.

Ook wordt vaak gedacht dat een schimmelinfectie gewoon over gaat. Dit is vaak het geval, maar de gisten en schimmels blijven achter. De kans is dus groot dat de klachten weer terugkeren na verloop van tijd.

De meest voorkomende klachten zijn voetschimmel infecties, zwemmersexceem, schimmelinfectie aan de keel of een infectie in de genitale regio. Al deze infecties zijn goed te behandelen, onafhankelijk van de infectie - of je nou een schimmelinfectie aan de vagina of je teen hebt. We willen je graag een aantal tips meegeven als je last hebt van een infectie. Zodat je effectief te werk kunt gaan en je vaarwel kunt zeggen tegen je klachten.

Wacht niet te lang met behandelen

Als eerder genoemd moet de infectie behandeld worden. Het is van belang dat de bron van het probleem wordt bestreden om te voorkomen dat de schimmelinfectie opnieuw terugkeert. Als je het vervelend vindt om naar de drogist te gaan, kun je via de bovenstaande links in het artikel informatie vinden over infecties. Daar vind je ook een verwijzing naar de online drogist. Je krijgt dan de behandelingsmiddelen thuisgestuurd. Wel zo fijn!

Raadpleeg de bijsluiter

De bijsluiter bevat belangrijke informatie met betrekking tot het gebruik van de middelen. Raadpleeg deze altijd eerst om zeker te zijn dat je de behandeling veilig kunt uitvoeren.

Maak de kuur af

Een schimmelinfectie 'verstopt' zich soms. Dat wil zeggen dat de klachten afnemen, maar dat de schimmels en gisten achterblijven. Bij een kleine verstoring van je schimmelhuishouding is de kans groot dat de infectie weer terugkeert. Als je aan de kuur bent begonnen, wordt het aangeraden om de kuur ook geheel af te maken, om terugkeren te voorkomen.