Wat kost een nieuwe keuken?

Wat kost een nieuwe keuken?

Wil je een nieuwe keuken kopen? Dan wil je vast weten wat dat gaat kosten. In deze blogpost vertellen we je alles over de prijzen van nieuwe keukens. We geven je informatie over de verschillende soorten keukens, en vertellen je wat je allemaal kunt verwachten als het gaat om prijzen. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Laat je droomkeuken ontwerpen

Het ontwerpen van een keuken is een uitgebreid proces. Je kunt ervoor kiezen om zelf de lay-out en het ontwerp te maken, of je kunt een professionele keukendesigner inschakelen. Als je een professionele keukendesigner inschakelt, kan hij of zij je helpen met het maken van een uniek ontwerp dat past bij jouw wensen en budget. Keukenadvies aan huis? Dat is een verstandige keuze, hiermee weet de adviseur precies waar de keuken moet komen en jouw droomkeuken op maat ontwerpen!

Prijs nieuwe keuken

De prijs van een keuken is afhankelijk van onder andere de materialen, het ontwerp en de apparatuur die je kiest. Wil je bijvoorbeeld een luxe keuken met alle gemakken? Dan kan dat meer kosten dan als je kiest voor een standaard keuken met basismaterialen.

Prijzen van verschillende soorten keukens

Er zijn talloze verschillende soorten keukens, variërend van kleine, budgetkeukens tot luxe high-end keukens. Een budgetkeuken heb je al vanaf €2.000, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze meestal sterk beperkt zijn in wat betreft opties en functionaliteit. Als je kiest voor een middenklasse keuken, betaal je ongeveer €4.000 tot €8.000. Dit soort keukens heeft meestal een breed scala aan opties en biedt comfort en functionaliteit voor de gemiddelde thuiskok. Voor een luxe high-end keuken betaal je vanaf €10.000 en meer.

Bijkomende kosten keuken

Als je een nieuwe keuken koopt, ben je niet alleen de aanschafprijs kwijt. Er zijn ook bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het installeren van de keuken, het verplaatsen van apparatuur, het aansluiten van water en elektriciteit, enzovoorts. Deze kosten kunnen oplopen tot €2.000 of meer, dus het is belangrijk om deze te overwegen als je een budget opstelt voor je nieuwe keuken. Je leest het; er zijn keuzemogelijkheden genoeg. Voor welke keuken ga jij?