Kunstkerstboom, waarom niet?

Kunstkerstboom, waarom niet?

Kunstkerstbomen zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Dit is een belangrijke reden voor mensen om over te stappen van een echte naar een kunstkerstboom. Maar er zijn nog veel meer goede redenen waarom mensen kiezen voor een kunstkerstboom. Een andere belangrijke reden is bijvoorbeeld dat een kunstkerstboom veel goedkoper is dan een echte boom. Bovendien is het een stuk duurzamer, waardoor je ook nog eens je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Stap jij ook over op een kunstkerstboom?

Bespaar geld, tijd en energie

Veel mensen zijn dol op de kerst. Gezellig samenzijn met familie en vrienden, lekker eten en natuurlijk genieten van die gezellige kerstsfeer. Wat altijd sfeer verhogend is, is natuurlijk een mooie kerstboom. Toch zien veel mensen er ieder jaar weer tegenop om de kerstboom te halen, te versieren en uiteindelijk weer af te voeren. Los van het feit dat een echte kerstboom best veel geld kost, ben je er ook gewoon veel tijd en energie aan kwijt. Je moet de boom eerst halen in de winkel, vervolgens optuigen en ook zul je de stofzuiger vaak ter hand moeten nemen om de naalden op te zuigen. Na de kerst moet je de kerstboom weer aftuigen en afvoeren naar bijvoorbeeld de gemeentewerf. Je kunt deze kosten, tijd en energie besparen door te kiezen voor een kunstkerstboom. Dit bespaart je geld, tijd en veel energie. Heerlijk toch?

Milieubewust genieten van de kerst

Naast het feit dat een kunstkerstboom niet van echt te onderscheiden is, is het ook nog eens een hele duurzame keuze. Als jij jezelf al langere tijd afvraagt hoe jij een steentje bij kunt dragen aan een schonere toekomst van de aarde, is hier je kans! Een kunstkerstboom is namelijk hartstikke duurzaam, je koopt deze kerstboom namelijk eenmalig en daarna nooit meer. Er hoeft dus voor jou nooit meer een kerstboom gekweekt te worden, deze hoeft dus ook niet te worden vervoerd, wat veel brandstof en CO2-uitstoot scheelt. Zelf hoef je ook nooit meer op pad met je auto voor een kerstboom en nieuwe kerstballen, ook dit scheelt weer veel CO2-uitstoot. Dat wordt straks milieubewust genieten van je kunstkerstboom en je houdt nog geld over ook!