Hoe verminder je stress tijdens de feestdagen?

Hoe verminder je stress tijdens de feestdagen?

De feestdagen komen er al weer bijna aan voor dit jaar. Veel mensen zijn al druk aan het nadenken over de planning, organisatie en cadeaus voor deze kerst, sinterklaas en nieuwjaar. Voor veel mensen betekenen de feestdagen vooral veel stress en weinig slaap. Er zijn echter veel manieren om het organiseren van een feestdag met vrienden of familie, een stuk makkelijker te maken voor jezelf. Een aantal tips en ideeën hiervoor vind je hieronder in dit artikel.

Voldoende rust

Zorg dat je voor de drukke voorbereidingsdagen voldoende rust krijgt, zowel fysiek als mentaal. Zo kun je op een rustige, opgewekte manier beginnen met het treffen van de voorbereidingen, wat natuurlijk wel zo prettig is. Ben je de dag van te voren al erg aan het stressen? Zoek dan wat afleiding of ga iets leuks doen, zo houd je jouw hoofd zo rustig mogelijk.

Taken verdelen

Een van de manieren om de stress met feestdagen te verminderen, is om hulp te vragen aan de gasten. Je hoeft je hiervoor helemaal niet bezwaard te voelen. De meeste vrienden en familie zouden je waarschijnlijk graag een handje helpen bij het organiseren. Ook al is het maar iets kleins dat gedaan kan worden, minder taken aan je hoofd zorgt ervoor dat je beter het overzicht kunt bewaren, minder stress aan je hoofd hebt en minder tijd kwijt bent. Vraag bijvoorbeeld of mensen wat hapjes, toetjes of andere gerechten kunnen regelen. Dan sta je zelf uiteindelijk minder lang in de keuken.

Catering

Een groot gedeelte van de voorbereiding rond de feestdagen, zit meestal in het klaarmaken van eten, drinken en snacks. Om dit een stuk gemakkelijker te maken, kun je er ook voor kiezen om dit te laten regelen door een cateraar. Zorg dat je zelf niet uren in de keuken hoeft te staan en laat de lekkerste gerechten en toetjes thuis bezorgen. Je kunt bijvoorbeeld eten bestellen van de barbecue, of meerdere gerechten laten brengen voor een lopend buffet. Moet je rond de feestdagen een bedrijfsborrel of uitje regelen? Dan kun je dit ook regelen met bedrijfscatering. Kies uit de lekkerste gerechten en laat deze aan huis of op werk bezorgen, bijvoorbeeld bij Catering Ede. Hierdoor bespaar je veel tijd, stress en moeite.