Hoe lang duurt snelladen met Tesla?

Hoe lang duurt snelladen met Tesla?

Wil overstappen op een elektrische auto? Dan is een Tesla de elektrische auto voor jou. Deze auto's zijn snel en milieubewust. Maar hoe lang duurt het om je Tesla op te laden? En waar kun je jouw auto allemaal opladen? Alles over elektrisch rijden met een auto van Tesla lees je in dit artikel.

Voordelen van een Tesla auto

Elektrische auto's van Tesla hebben veel voordelen. Deze auto's zijn mooi, erg sportief en snel. Een Tesla kan een topsnelheid halen van 250 kilometer per uur. Daarnaast is het opladen van elektrische auto's goed voor het milieu. Er komen geen schadelijke gassen bij het opladen van elektrische auto's vrij. Elektrisch rijden is dus beter voor het milieu dan rijden met een fossiele brandstof. Verder kan elektrisch rijden ook positief zijn voor je eigen portemonnee. Je betaalt namelijk niet langer de hoge kosten voor benzine. Ook qua onderhoud zijn elektrische auto's een stuk goedkoper.

Maar elektrisch rijden met een Tesla heeft ook nadelen. Het grootste nadeel van elektrisch rijden is dat je afhankelijk bent van elektriciteit. Als er geen oplaadpunt in de buurt is, kan je de elektrische auto niet opladen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel Tesla superchargers te vinden in West-Europese landen. Zeker ook hier in Nederland. Wil je met de auto op vakantie? Dan is dit ook geen probleem meet. Er zijn namelijk ook veel Tesla superchargers in Frankrijk, Italië en andere mooie vakantielanden. Verder kan elektrisch rijden in eerste instantie duurder zijn dan rijden met een fossiele brandstof, als je naar de aanschafprijs van de elektrische auto kijkt. Deze kosten zal je echter al snel terugverdienen als je rijdt met dit voertuig.

Tesla auto opladen

Een auto van Tesla opladen kan bij een oplaadpunt langs de weg, bij je werk of zelfs bij jouw eigen woning. Je kunt namelijk een oplaadpunt thuis of in de straat laten plaatsen. Het opladen van een elektrische auto is een stuk sneller als je een snellader gebruikt. Auto's van Tesla zijn geschikt voor snelladen met een capaciteit van 50 kW. Op deze manier kan je elektrische auto in een korte tijd weer helemaal vol zijn. Een snel oplaadpunt is wel duurder dan een normaal oplaadpunt, maar elektrisch rijden is in het algemeen goedkoper dan rijden met een fossiele brandstof.