Deze steden moet je bezoeken in Andalusië

Deze steden moet je bezoeken in Andalusië

Gaat u op rondreis naar Andalusië? Dan zijn er een aantal steden die u niet wilt missen tijdens een vakantie in deze prachtige Spaanse regio. Wij vertellen u alles over de bezienswaardigheden in steden als Sevilla, Málaga, Granada, Ronda en Córdoba.

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalucia en van de gelijknamige provincie Sevilla. De stad ligt aan de Guadalquivir en is vooral bekend geworden door het enorme historische centrum van de stad. Bijzondere attracties in Sevilla zijn bijvoorbeeld de kathedraal van Sevilla met de oude Giralda toren en de Torre del Oro, welke imposant op de rivierkade staat. Hoogtepunt van de bezienswaardigheden is echter het Real Alcazar de Sevilla, het koninklijke paleis van Sevilla, welke bekend staat om zijn prachtige Moorse bouwstijl. Daarnaast mag een bezoek aan de wijk Triana, gelegen aan de overzijde van de rivier, niet ontbreken alwaar u kunt genieten van één van de vele flamenco shows.

Málaga

Málaga is qua inwoners de tweede stad van Andalusië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Veel toeristen landen op de luchthaven van Málaga aangezien deze centraal ligt aan de geliefde Costa del Sol. Hoogtepunt van de stad is letterlijk én figuurlijk het Alcazaba met het aangrenzende Castillo de Gibralfaro. Een voormalig fort en paleis bovenop de heuvel van de stad. Een wandeling naar de top voor het prachtige uitzicht is zeker aan te raden. Daarnaast is Málaga een echte museumstad waarvan het Picasso Museum de grootste publiekstrekker is, maar ook musea als het Carmen Thyssen, het Museo de Bellas Artes en het unieke automuseum van de Spaanse stad zijn interessant. Combineer dit met geweldige winkelstraten en een sfeervolle haven en u heeft voldoende te doen tijdens uw verblijf in Málaga.

Granada

Dé topattractie van de regio is met stip het Alhambra de Granada. Een imposant kasteel en paleizencomplex gelegen op de heuvel van Granada. In het Alhambra zult u zich verbazen over de vele details die door de Moren zijn aangelegd. Maar Granada heeft veel meer te bieden dan alleen het wereldberoemde Alhambra. Maak zeker ook eens een wandeling door de Arabische wijk El Albayzin en de zigeunerwijk Sacromonte, waar u authentieke flamencoshows kunt bijwonen in de traditionele grotwoningen. Verder kun u de kathedraal van Granada bezoeken, waar de koninklijke grafkapellen zeker niet overgeslagen moeten worden.

Córdoba

Dit is de stad die in de zomer de hoogste temperaturen kan bereiken op het Spaanse vasteland. Maar het Mezquita de Cordoba is absoluut het trotseren van de hitte waard. De Mezquita is een enorm voormalig moskee-kathedraalcomplex, welke vooral bekend is door de vele rood-witte bogen. Daarnaast ligt de Juderia, een charmante Joodse wijk met vele oude gebouwen en bloemrijke patio’s. Maak ook even een wandeling over de Romeinse brug vanwaar u een prachtig beeld krijgt van de skyline van Cordoba met zijn Mezquita.