7 redenen waarom je naar de sauna zou moeten gaan

7 redenen waarom je naar de sauna zou moeten gaan

Je kent vast wel mensen die regelmatig naar de sauna gaan. Vraag jij jezelf weleens af wat eigenlijk de redenen zijn waarom die mensen zo graag naar de sauna gaan? Wij hebben 7 veelgenoemde redenen voor je op een rijtje gezet!

Ontspannen en gezond

Heb je een drukke baan, waar ook nog wel veel stress bij komt kijken? Een dagje naar de sauna werkt heel ontspannend, waardoor jij na zo’n heerlijk dagje verwennen, je werk veel beter aankunt. Heerlijk even in het zwembad, bubbelbad en natuurlijk genieten van een heerlijke lunch of diner; het zorgt voor pure ontspanning! De sauna is bovendien ook nog eens erg gezond. Je immuunsysteem wordt erdoor verbeterd, ook je bloedsomloop wordt erdoor gestimuleerd. Kies er bijvoorbeeld voor om een dagje naar Sauna Drenthe (Assen) te gaan. Hier ga je gegarandeerd genieten van een heerlijk dagje sauna!

Afvallen en giftige stoffen kwijtraken

Wist je dat je tot wel 500 calorieën verbrandt als je een saunasessie doet? Dat is ongeveer net zoveel als dat je verbrand tijdens een uur intensief sporten. Ook raak je in de sauna giftige stoffen kwijt, je lichaam wordt verhit, waardoor je poriën open gaan staan. Afvalstoffen zullen je lichaam tijdens dit proces verlaten, waardoor je na een dagje sauna kunt rekenen op een heerlijk schoon lichaam!

Betere weerstand en goed voor je huid

Als er zich virussen in je lichaam bevinden, zullen deze worden gedood tijdens een saunasessie. Ook als er bacteriën in je lijf zitten, zullen deze worden bestreden door de verhitting van je lichaam. Wist je dat een dagje sauna ook nog eens erg goed is voor je huid? Door de verhitting gaan je bloedvaten uitzetten en wordt je huid helemaal gezuiverd. Dat wordt straks genieten van een prachtige huid!

Goed voor de spieren

De hoge temperaturen in de sauna zorgen er ook voor dat je gewrichten en spieren worden verwarmd. Heb je last van bepaalde spieren of gewrichten? Je zult merken dat je er een stuk minder last van zult hebben in de sauna. Ook als je vaak last hebt van je rug, kan een dagje sauna heerlijk ontspannend zijn. Ga je ook eens een dagje naar de sauna?