10 redenen om te gaan parachutespringen

10 redenen om te gaan parachutespringen

Wil je je vader, broer of vriend de dag van zijn leven bezorgen? Een parachutesprong is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn er meerdere redenen te bedenken waarom dit cadeau voor mannen een onvergetelijke ervaring met zich meebrengt.

Bucketlist item

Ten eerste staat een parachutesprong bij vele mannen op de bucketlist. De ervaring is immers zo intens en uniek dat je het eigenlijk wel eens in je leven meegemaakt wil hebben. De gierende wind om je oren terwijl je met 200 kilometer per uur richting de aarde valt, is iets wat je nou eenmaal niet vaak in je leven meemaakt. Tel daarbij het vliegen onder de parachute bij op en de bijzondere ervaring is compleet.

Overwin je angst

Last van hoogtevrees of vliegangst en wil je daar graag een keer vanaf? Een letterlijke sprong in het diepe zal voor iedereen spannend zijn, maar achteraf kan je toch mooi zeggen dat je je angst hebt overwonnen. En dat is iets om trots op te zijn.

Het is veilig 

Dankzij de jarenlange ervaring van instructeurs ben je in veilige handen tijdens je sprong. Een tandeminstructeur dient minstens 1000 sprongen gemaakt te hebben voordat er een tandempassagier mag worden meegenomen

Je sprong herbeleven

Bij een tandemsprong kan een videoreportage worden bijgeboekt, welke zeer aan te raden is. Hiermee heb je je sprong voor altijd op de gevoelige plaat vastgelegd en kan je deze mooie herinnering later weer terugkijken.

Het uitzicht

Voorafgaand aan de sprong zal je met de instructeur vliegen naar ongeveer 4 kilometer hoogte. Tijdens de vlucht kan je genieten van de omgeving en met helder weer zelfs vele kilometers ver kunnen kijken. Met wat geluk kan je zelfs de wolken van dichtbij bekijken of vlieg je er langs onder de parachute.

Een cursus is niet nodig

Voor een tandemsprong is geen opleiding nodig. Na een uitgebreide uitleg over het verloop van de vlucht, de sprong en de landing zal er een harnas omgedaan worden waar de instructeur de passagier mee vast haakt.

Vrijwel iedereen kan springen

Iedereen in de leeftijd tussen 8 en 100 jaar kan springen. Mocht er sprake zijn van een lichamelijke handicap, dan kan na overleg in de meeste gevallen alsnog gesprongen worden. 

Het kan op meerdere plekken in Nederland 

Voor een parachutesprong hoef je niet ver te rijden. Van Brabant tot Texel, er is altijd een vliegveld in de buurt waar een tandemsprong gedaan kan worden.

Altijd wat leuks te vertellen

Saaie verjaardagen zijn voorgoed verleden tijd wanneer je begint te vertellen over jouw parachutesprong. Je zal er niet over uitgepraat raken en ongetwijfeld ook anderen inspireren om een sprong te maken.

Het zorgt voor een geluksgevoel

Wanneer je uit een vliegtuig springt, gebeurt er van alles in je lichaam. Er worden stofjes aangemaakt zoals adrenaline en dopamine. Deze stofjes zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt en de wereld aan kan na je sprong. 

Kortom, een parachutesprong is een ontzettend leuk cadeau voor mannen, zowel om te geven als om te krijgen.