Wat is dakisolatie?

Wat is dakisolatie?

Steeds meer huizen worden vandaag de dag voorzien van isolatie. Een van de isolatie opties voor het isoleren van je huis is dakisolatie. Met dakisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht aan het dak van het huis. Dit isolatiemateriaal zorgt er onder andere voor dat uw huis beter is geïsoleerd waardoor uw zolder in de winter lekker warm blijft. Naast het warm houden van je huis heeft het isoleren van uw dak nog meer voordelen. In dit artikel leest u alles over het laten isoleren van uw dak.

Dakisolatie  

Dakisolatie is isolatiemateriaal dat wordt aangebracht aan het dak van uw huis. Dit kan gedaan worden bij zowel een schuin als plat dak. Het isolatiemateriaal wordt bij dakisolatie aan de binnenkant van uw dak geplaatst waardoor koude lucht van buiten niet meer kan doordringen naar binnen. Het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt verschilt per bedrijf. Een aantal opties zijn: isolatieplaten, folie-isolatie en spijkerflensdekens. De meest voorkomende variant van dakisolatie zijn PIR isolatieplaten. Ook het isolatiebedrijf ALSA Isolatie maakt hier gebruik van. Deze isolatieplaten sluiten erg goed op elkaar aan waardoor er geen lucht tussen de platen door kan.

Waar is dakisolatie goed voor?

Uiteraard heeft dakisolatie velen voordelen voor je huis. Waarom zou je anders dakisolatie aanbrengen? Een van de belangrijkste voordelen is het warmer houden van uw huis. Dit is uiteindelijk het doel van isoleren. Maar bij het goed warm houden van uw huis komen nog meer voordelen kijken. Wanneer het huis namelijk warm gehouden wordt door koude lucht van de buitenwereld buiten te houden, heeft uw huis minder energie nodig om het huis van binnen warm te houden. Dit heeft als gevolg dat u minder energie gebruikt om uw huis warm te houden wat ook resulteert in een lagere energierekening. U kunt vaak wel 15% energiekosten op jaarbasis besparen door het aanbrengen van isolatie aan uw huis. Vaak heeft u de kosten van het aanbrengen van isolatie daarom binnen een aantal jaar weer terugverdiend en kunt u daarna genieten van lagere kosten.

Naast de lagere energierekening is het ook nog eens beter voor het milieu om minder energie te verbruiken. Laat u uw huis isoleren, dan bent u dus ook nog eens milieubewust bezig!

Als laatste voordeel wordt uw huis doorgaans ook meer waard door het aanbrengen van dakisolatie. Isolatie wordt vaak aangebracht bij oudere huizen die niet goed geïsoleerd zijn. Isoleert u uw oude huis wel goed? Dan zal dit ervoor zorgen dat uw huis een stukje meer waard wordt.

Hoe duur is het aanbrengen van dakisolatie?

Maar hoeveel geld kost het nu eigenlijk om je dak te laten isoleren? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Als we het hebben over een gemiddeld rijtjeshuis zult u, afhankelijk van het isolatiebedrijf, rond de €2.500 tot €4.500 euro kwijt zijn. Gelukkig bieden gemeentes subsidies aan voor het isoleren van uw huis. Hierdoor kunt u erg veel geld besparen.