Oriënteren voor een vliegvakantie doe je zo

Oriënteren voor een vliegvakantie doe je zo

Wanneer je een heerlijke vliegvakantie voor de boeg hebt en zeker niet kan wachten tot je gaat, laat je vakantie dan zeker niet verpesten en begin vroeg aan de reisvoorbereidingen. Je wilt natuurlijk niet dat je aan het begin van de vakantie al gestrest bent. Maar hoe oriënteer je jezelf nu op een vliegvakantie? En waar moet je rekening mee houden wanneer je naar een land en/of regio gaat? 

Vliegen naar Abu Dhabi 

Wanneer je wilt vliegen naar Abu Dhabi, vlieg je naar de hoofdstad van deze steenrijke oliestaat. In Abu Dhabi kun je veel leuke dingen doen van indoor schaatsen tot de import wildlife bekijken. Waar moet je rekening mee houden wanneer je vliegt naar Abu Dhabi? Naast onze informatie kun je ook veel vinden op AbuDhabi.nl 

Je visum 

  • Bij aankomst is een visum verkrijgbaar voor ongeveer 30 dagen. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat nog 6 maanden geldig is en met minstens een lege visum pagina. 
  • Een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.  
  • Ook moet je kunnen aantonen dan je voldoende financiële middelen hebt.  

Het beste seizoen 

Hou er zeker rekening mee dat het bijzonder warm kan zijn in Abu Dhabi. Tussen de maanden juni en oktober al helemaal. Het is daarom beter om Abu Dhabi te bezoeken tussen November en april. 

Puglia, een stukje Italië maar dan anders 

Heel anders als naar Abu Dhabi kun je ook op vliegvakantie naar Puglia. Deze regio ligt in de laars van Italië en heeft twee vliegvelden die ook nog eens makkelijk te bereiken zijn. Zo kun je naar Bari, maar ook in Brindisi is een vliegveld te vinden. Wanneer je naar Salento wilt kun je het beste het vliegveld van Brindisi nemen, dit omdat die het meest zuidelijk ligt.  

Je visum in Italië

Deze heb je in Italië niet nodig. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs of een paspoort.  

Het fijnste seizoen 

Eigenlijk kun je altijd wel naar Puglia, het heeft een mediterraan klimaat wat ervoor zorgt dat ze zomers warm zijn en de winters mild met weinig neerslag. In de zomermaanden ligt de temperatuur op ongeveer 30 graden maar het gebeurt ook vaak dat het nog warmer is. Op Puglia.nl vind je de mooiste plekken om te bezoeken