Mobiele telefoon met abonnement, of liever een los toestel kopen?

Mobiele telefoon met abonnement, of liever een los toestel kopen?

Nieuwe telefoon nodig? Tegenwoordig is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet alleen moet je een keuze maken uit veel verschillende merken en hun vele toestellen, je moet hierbij ook nog een passend abonnement zoeken. Hierbij heb je de keuze uit een groot aantal providers. Grote mobiele providers zoals T-Mobile, Vodafone en KPN, maar inmiddels zijn hier ook veel kleinere bedrijven bijgekomen.

Een van de vragen die je jezelf moet stellen, is of je een los toestel wilt kopen, of een mobiele telefoon inclusief abonnement. Beide opties hebben een aantal voordelen en nadelen, waardoor de keuze uiteindelijk erg persoonlijk is. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we deze in dit artikel op een rijtje gezet.

Voordelen van een los toestel kopen

Een los toestel houdt in dat je zelf een losse mobiele telefoon koopt. Deze kun je gemakkelijk bestellen bij een online webshop, maar je kunt hiervoor ook naar een telefoonwinkel in de buurt. Als je ervoor kiest om een los toestel te kopen, moet je hierbij een Sim Only abonnement nemen. Het voordeel hiervan, is dat dit abonnement niet verbonden is aan je telefoon. Je kunt deze dus gewoon meenemen naar je volgende telefoons. Andersom kun je ook een nieuw abonnement afsluiten en deze gebruiken met je huidige toestel. Hiervoor hoef je alleen maar de simkaart te vervangen.

Mobiele telefoon met abonnement

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om een telefoon en abonnement samen te kopen. Het voordeel hiervan, is dat je jouw nieuwe toestel niet in één keer hoeft te betalen. De prijs voor het toestel zelf, is meegenomen in de maandelijkse kosten van het telefoonabonnement. Wil je een dure, nieuwe telefoon? Dan is dit dus een goede optie. Meestal betaal je bij elkaar iets meer geld, maar je hoeft dit bedrag dan niet meteen bij de hand te hebben en uit te geven.

Wil je een telefoonabonnement afsluiten? Dan kun je het beste op internet jouw telefoon abonnement vergelijken. Je kunt zo de meeste goedkope provider kiezen, die voldoet aan al jouw wensen. Toch liever een Sim Only abonnement afsluiten? Dan kun je ook Sim Only vergelijken bij Bellen.com, of een andere online vergelijker, zodat je iedere maand niet te veel betaalt.