Minder schadelijke alternatieven voor roken

Minder schadelijke alternatieven voor roken

Ben jij een roker? Vind je heerlijk om regelmatig een sigaret te roken en te genieten van de effecten van nicotine? Omdat je er heerlijk ontspannen van wordt, of juist heel alert? Je weet uiteraard best dat er gezondheidsrisico’s aan kleven en dat je met roken risico’s loopt. Er zijn mogelijkheden om te genieten van de positieve voordelen van nicotine, terwijl je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt ten opzichte van roken. Welke alternatieven dit zijn? Hieronder lees je het!

Snus

Kleine plastic zakjes, gevuld met poeder en nicotine, dat is snus. Je legt het zakje achter je onderlip en de rest volgt vanzelf. De nicotine uit het zakje trekt langzaam je lichaam in en je ervaart dezelfde effecten als bij roken. Alleen van snus gaan je kleren niet stinken en je hoeft er ook niet voor in het rookhok te staan. Ook je adem blijft lekker fris van snus. Overstappen op snus? Een verstandige keuze, het is gemakkelijk in gebruik, je ervaart dezelfde effecten als bij roken en je kleding stinkt niet meer naar rook. Als je rookt, inhaleer je de rook tot in je longen, waar schadelijke stoffen achter zullen blijven. In het geval van snus inhaleer je niets en komt er dus ook geen rook in je longen terecht. Het is ook de ideale manier om stapsgewijs van het roken af te komen. Je bouwt gewoon iedere keer het nicotinegehalte af, net zolang dat je helemaal zonder kunt. Je hoeft in dit geval dus ook niet bang te zijn voor afkickverschijnselen zoals een slecht humeur of onrust in je hoofd. Je bepaalt zelf het tempo van de afbouw. Snus kopen? Bestel het online!

Kauwgum en pleisters

Nicotine is de werkzame stof in tabak die zorgt voor het fijne gevoel. Naast snus, zijn er nog meer producten op de markt waar nicotine in verwerkt is, waardoor je dat fijne gevoel kunt ervaren, terwijl je hierbij minder schadelijke stoffen binnenkrijgt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook speciale nicotinekauwgum aanschaffen of nicotinepleisters. In deze producten is ook nicotine in verwerkt, waardoor je toch dat ontspannende of geconcentreerde gevoel zult ervaren. Verschillende alternatieven voor roken dus, waarbij je veel minder schadelijke stoffen binnen zult krijgen.