Keto dieet is populair, maar wat is het precies?

Keto dieet is populair, maar wat is het precies?

Je zult vast weleens van het Keto dieet gehoord hebben. Dit dieet is momenteel razend populair en steeds meer mensen geven het een kans. Heb jij ook plannen om af te gaan vallen en overweeg je ook om het Keto dieet te gaan volgen? Dan is het wel zo handig als je precies weet wat het Keto dieet precies inhoudt. Wij leggen je dit hieronder uit!

Wat is het Keto dieet?

In de basis komt het erop neer dat je bij dit dieet, zo min mogelijk koolhydraten eet. Doordat je vrijwel geen koolhydraten binnenkrijgt en deze dus ook niet verband kunnen worden, schakelt je lichaam over op vetbranding. En vet is nu juist datgene wat je kwijt wilt gaan raken. Doordat je de voedingsmiddelen die je normaal tot je neemt, nu grotendeels ook nog eens laat staan, val je hier ook nog eens extra vanaf.

Wat mag je niet eten?

Bij dit dieet is het dus belangrijk dat je zo min mogelijk koolhydraten eet. Koolhydraten zitten onder andere in brood, rijst en aardappelen. Maar ook vind je koolhydraten in melk, fruit en bijvoorbeeld chips. In heel veel producten die je normaal gesproken dagelijks eet, zitten koolhydraten. Het Keto dieet vergt dus wel enige omschakeling van je voedingspatroon. Je hebt overigens wel een beperkte hoeveelheid koolhydraten nodig om te functioneren, bij het Keto dieet mag je maximaal vijftig gram koolhydraten per dag tot je nemen.

Wat mag je wel eten?

Koolhydraten moet je zoveel mogelijk laten staan bij een Keto dieet. Maar wat moet je dan juist wel gaan eten? Ketogeen eten bestaat vooral uit voedingsmiddelen met een hoog vetpercentage. Denk hierbij aan kaas, spek en boter. Maar ook aan avocado, noten en zaden. Vlees past ook prima in het Keto dieet. Denk hierbij aan lamsvlees, varkensvlees en gevogelte.

Goede begeleiding

Ieder dieet heeft zijn voor- en nadelen. In het geval van het Keto dieet zou je kunnen stellen dat het voedingsaanbod best eenzijdig is, omdat de focus ligt op vetverbranding. Als je twijfelt over de nadelen van dit dieet, kies dan voor goede begeleiding. Heb je eenmaal je doel bereikt, dan kun je samen met je begeleider kijken, hoe je jouw streefgewicht kunt behouden en welk voedingspatroon daar het beste bij past. Kies jij ook voor een Keto dieet?