Drie tips voor een startende ondernemer

Drie tips voor een startende ondernemer

Heb je het idee om binnenkort als ondernemer te starten? Of heb je je recentelijk al bij de Kamer van Koophandel ingeschreven? Als je als ondernemer begint, kom je voor tal van nieuwe uitdagingen te staan. Met onderstaande tips weet je als ondernemer een vliegende start te maken. En daarmee de nodige uitdagingen te overwinnen.

Zorg dat je online vindbaar bent

Als ondernemer kun je niet meer zonder het internet. Om aan je naamsbekendheid te werken, is het advies daarom om van online kanalen gebruik te maken. Je kunt hierbij denken aan je website, maar tevens aan social media. Mogelijk kun je je binnen je branche ook nog aanmelden voor een online bedrijvengids of iets dergelijks.

Om echt succesvol te worden, moet je online vindbaar zijn. Schakel daarom een goede webdesigner in voor het ontwikkelen van een professionele website. Ben je enigszins handig met computers? Dan kun je dit ook zelf doen met bijvoorbeeld Wordpress.

Schakel een administratiekantoor in

Wat is voor jou de reden dat je wilt/bent gaan ondernemen? Hoogstwaarschijnlijk doe je dit omdat je een goed idee hebt en/of omdat je ondernemen leuk vindt. Vrij weinig ondernemers starten met een eigen onderneming omdat ze dan ‘lekker hun eigen administratie bij kunnen houden’. Er zijn gelukkig specialisten die het bijhouden van een administratie wel leuk vinden, zoals Admiprofs.

Bij zo’n administratiekantoor zit je als beginnende ondernemer goed. Je kunt zelf al je tijd aan je core business besteden, terwijl het administratiekantoor voor een perfecte en correcte administratie/boekhouding zorgt.

Neem een zakelijke rekening

Veel ondernemers denken aan het begin dat het openen van een zakelijke rekening niet handig is. Net zoveel ondernemers komen er al snel achter dat een zakelijke rekening toch wel heel handig is. Als je je bij de Kamer van Koophandel ingeschreven hebt, kun je het beste direct doorrijden naar je plaatselijke bank. Maak bij de plaatselijke bank een zakelijke rekening aan en start direct met ondernemen.

Al met al is een goede voorbereiding onwijs belangrijk. Veel plezier in ieder geval met ondernemen en met behalen van de gewenste, zakelijke successen. Met onze tips ben je hopelijk alvast op weg geholpen.