De meest trendy schoenmerken van 2022

De meest trendy schoenmerken van 2022

Heb je witte schoenen op het oog die je erg mooi vind? Dan is er een grote kans dat je hebt nagedacht over of dit wel zo praktisch is. Als je deze schoenen (bijna) dagelijkse wilt gaan dragen, is er een grote kans dat deze na een tijdje niet meer zo wit zijn als voorheen. Bij goedkopere schoenen is dit niet zo'n probleem, maar als je nieuwe, dure Hogan schoenen hebt is dit niet wenselijk.

Witte schoenen staan erg mooi bij veel outfits, maar ze vragen ook om wat extra aandacht wanneer je ze wilt schoonmaken. In dit blog geven we je enkele tips om witte schoenen weer stralend wit te krijgen. Ook lees je hoe de schoenen minder snel vies worden.

Voorkom schade en vuil

Heb je witte schoenen? Dan is het makkelijker om vuil en schade te voorkomen dan om dit op te lossen. Het is namelijk erg lastig (en soms ook onmogelijk) om witte schoenen weer helemaal schoon te krijgen wanneer ze eenmaal vies zijn. Wanneer je deze tips toepast, voorkom je dat witte schoenen vies worden en dat ze beschadigen. Vervang je veters na een tijdje, omdat deze de schoenen zelf erg snel vies kunnen maken. Je kunt ook een spray gebruiken om water en viezigheid af te stoten. Deze sprays zorgen als het ware voor een extra laag bescherming voor je schoenen. Verder moet je zorgen dat je geen wax gebruikt als de schoenen niet van leer zijn.

Oppassen met zonlicht

De zon kan ervoor zorgen dat je schoen langzaam gaat verkleuren. Draag je de schoenen niet? Zet deze dan even in de schaduw. Uitdroging is hierbij ook een risico, waardoor er beschadigingen zichtbaar kunnen worden.

Witte schoenen schoonmaken

Zijn de schoenen vies geworden, dan moet je zorgen dat je dit zo snel mogelijk schoonmaakt. Zo kan de viezigheid niet in de schoen trekken. Maak daarnaast gebruik van speciale schoonreinigers, om het schoonmaken effici├źnter te maken. Let wel op: want welke producten je kunt gebruiken hangt af van het materiaal waarvan de schoenen zijn gemaakt. Verder zijn de zolen erg kwetsbaar en deze zullen snel vies worden. Maak deze iedere twee weken even goed schoon. Is het hierna nog niet gelukt om de schoenen schoon te krijgen? Dan kun je altijd nog kiezen voor stoomreiniging.