Apps om mee te beleggen, welke past bij jou?

Apps om mee te beleggen, welke past bij jou?

Wil je actief aan de slag met je geld? Vind je het doodzonde dat je geld nu op een rekening staat, zonder dat je er rente voor krijgt? Dan is beleggen zeker iets voor jou! Je kunt er een mooi rendement mee opbouwen, waarmee je bijvoorbeeld voor je pensioen kunt sparen. Ook kun je een gericht doel stellen wat je uiteindelijk met je opgebouwde geld wilt gaan doen. Denk hierbij aan het aanschaffen van een boot of een mooie camper. Beleggen is tegenwoordig iets wat je prima zelf kunt doen. Er zijn veel gebruikersvriendelijke apps waar je gebruik van kunt maken, waardoor je alles lekker in eigen hand hebt. Om erachter te komen welke app er nu het beste bij jou past, hebben wij een aantal tips voor je. Lees je mee?

Waar moet jouw ideale app aan voldoen?

Vind je lage tarieven belangrijk? Wil je ook voor niet echt geld kunnen beleggen, om het goed onder de knie te krijgen? Is het voor jou belangrijk dat je constant op de hoogte wordt gehouden van het laatste belegginsnieuws? Wil je niet alleen in aandelen beleggen, maar ook bijvoorbeeld in indexen en opties? Ga je voor de langere termijn of wil je het liefst dagelijks kunnen handelen in aandelen? Zorg dat je helder in beeld hebt, waar jouw ideale beleggen app aan moet voldoen. Dit maakt de zoektocht naar jouw ideale app, een stuk eenvoudiger.

Online brokers vergelijken

Brokers vergelijken doe je snel en makkelijk online. Een broker is de partij die voor jou gaat beleggen, of waarbij je zelf gaat beleggen. Tegenwoordig wordt dit laatste steeds gemakkelijker, je kunt hiervoor een app op je telefoon zetten, waarmee je zelf kunt beleggen. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om brokers in te schakelen om voor je te beleggen, maar dit kost natuurlijk wel geld. Er zijn verschillende brokers waar je uit kunt kiezen. Bux is zo’n broker, deze partij heeft een prima app waarmee je zelf kunt beleggen. Op dit platform kun je er ook voor kiezen om niet voor echt geld te beleggen, handig als je het eerst goed wilt leren, zonder dat je hiermee geld kunt verliezen. DEGIRO is de grootste van Nederland op dit gebied. Dit platform heeft al vele prijzen gewonnen en blinkt uit in gebruikersvriendelijkheid. Ook zou je kunnen kiezen voor eToro, een belegginsapp waarbij je succesvolle beleggers kunt volgen en aan de hand van hun strategie kunt leren hoe je het beste kunt beleggen. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon nadoen, hiermee kun je ook een prima rendement behalen. Voor welke app ga jij?