Ga je op vakantie naar Gran Canaria? Denk eens aan Patalavaca

Ga je op vakantie naar Gran Canaria? Denk eens aan Patalavaca

Patalavaca ligt meteen naast Arguineguin in het zonnige zuiden van het prachtige Gran Canaria. Deze plaats is met name bekend vanwege het Anfi del Mar resort en het bijbehorende strand. Een vakantie naar Gran Canaria is geweldig!

Patalavaca ligt aan een opvallende mooie baai met steile rotswanden waar prachtige hotels en appartementen gebouwd zijn. Met luxe accommodaties omringd door een exotische omgeving met palmen en een wit strand is hier een paradijs ontstaan.

Anfi del Mar

In Patalavaca heeft men begrepen hoe men de veeleisende toerist moet plezieren. Rond het timesharingcomplex van Anfi del Mar is een schitterend vakantieoord aangelegd. Alles ademt hier de sfeer van luxe, weelde, vakantie en netheid. Timesharing houdt in dat mensen appartementen kopen voor een bepaalde periode van het jaar. Je kan bijvoorbeeld een appartement “kopen” voor de laatste 2 weken van mei. Het is ook vaak mogelijk om de periode die je gekocht hebt te ruilen met andere appartementseigenaren. Achter het strand ligt een leuke jachthaven. Via een mooie witte boogbrug kan je naar het eilandje lopen waar een mooi groen park is aangelegd. Achter de haven is een overdekt winkelcentrum met luxe winkels.

Het strand van Patalavaca op Gran Canaria

Het strand van Patalava is schitterend aangelegd. Een hagelwit strand met een blauwe zee, omzoomd door wuivende palmbomen. Het strand is niet groot, maar het is er niet druk waardoor er ruimte genoeg is. Achter het strand liggen diverse restaurants, terrassen en winkels. Het strand heeft een typische Caribische sfeer. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van lig stoelen en/of parasols. Aan het eind van het strand kan je ook waterfietsen en kano’s huren. Je kan hier ook boot tochtjes boeken om dolfijnen op te zoeken!

Omgeving van Patalavaca

Het nabijgelegen Arguineguin is een authentiek Canarisch vissersdorp. Ondanks dat het toerisme hier ook toeneemt, heeft het nog een deel van zijn oorspronkelijk karakter. Er zijn een aantal leuke restaurants waar verse vis geserveerd wordt, die dagelijks gevangen en vanuit de haven van Arguineguin wordt aangevoerd. De Barranco de Arguineguin is eigenlijk een dal die het binnenland van Gran Canaria in loopt tot aan het stuwmeer van Soria. Een leuke tocht om bijvoorbeeld met de auto of fiets (voor de sportievelingen) te doen. Bij het meer van Soria is het ook mogelijk om lekker te wandelen.

Vakantie Patalavaca

In Patalavaca zijn vooral dure luxe hotels en appartementen. Wil je een goedkopere accommodatie, dan kan je beter in het nabijgelegen Arguineguin gaan zitten. Vanuit Arguineguin is het strand bij het Anfi del Mar resort goed bereikbaar per bus, boot of taxi. Voor de wandelaars is het strand van Patalavaca vanuit Arguineguin ook goed te voet te bereiken via het wandelpad dat langs de kust loopt. Ook is Playa del Inglés op Gran Canaria een geweldige manier om jouw verdiende vakantie te vieren. Mét gegarandeerde zonvakantie!